תביעת לשון הרע בגין תלונה במשטרה

  • תביעת לשון הרע על תלונה שנסגרה מחוסר אשמה
    יורי | 01/09/2015 20:48

    מה זה ניקרא חוסר תום לב?

    אם משהו מס עדות שקר, העובדות נכונות אלא הפרשנות היא שקרית ביודעין שאם היו חוקרים את מלוא התמונה היו מבינים כי לא בוצעה עבירה.

    האם חוסר תום לב נחשב רק כאשר יש שקר בעובדות מבחינה מהותית בגדר לא היו דברים מעולם?

    שנית, איך בתי המשפט מתייחסים לתביעות לשון הרע עקב תלונות שווא במשטרה.

    • תביעת לשון הרע בגין תלונה במשטרה
      עו"ד גיל קראוס | 02/09/2015 15:14

      צהריים טובים,

      כל מקרה הוא לגופו בכל מה שנוגע ללשון הרע, וודאי במסגרת תלונה למשטרה.

      אם ניתן להוכיח כי מדובר בפרשנות שקרית במתכוון וכי הייתה כוונה אחרת בהגשת התלונה, אז יכול להיות בהחלט שניתן להגיש תביעת לשון הרע.

      המקרים שבהם מתקבלת תביעת לשון הרע עקב תלונה במשטרה הם מצומצמים יחסית.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד

      מנהל פורום לשון הרע

      • אך האם בית משפט עושה מאמץ כדי להבחין בתלונות שקריו
        חורח | 03/09/2015 05:40

        ולקבל את התביעה.
        ואם כן אז מה הפיצויים בדרך.

        • לשון הרע ותלונה במשטרה
          עו"ד גיל קראוס | 03/09/2015 15:57

          בית משפט עשוי להיכנס לעובי הקורה ולבחון את העובדות והמניעים, אך יש להוכיח כי אכן קיימים מניעים לא כשרים וחוסר תום לב.

          לגבי הסכום זה תלוי מאוד במקרה וחומרתו. כעיקרון קבוע בחוק סעד ללא הוכחת נזק עד לסכום של כ- 70,000 ₪ נכון להיום ובמידה והוכחה כוונה לפגוע ניתן לתבוע כפול.

          מדובר בסכומי מקסימום ובית המשפט רשאי להעמיד את הפיצוי גם על סכום של כמה אלפי שקלים בודדים.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד

          מנהל פורום לשון הרע

          • הסעד זה עד 50 אלף שקל לא
            רועי | 21/09/2015 10:27

            הסעד זה עד 50 אלף שקל לא