תאונת דרכים עם נזק קטן

  • תאונת דרכים קלה
    משה אלון | 28/08/2015 21:18

    שלום, מקרה שקרה (אנסה לקצר): ביום חמישי בלילה, ביציאה מחניון לאחר הופעה, נדחף לפני בחוצפה נהג רכב.
    נצמדתי אליו כדי שלא יעקפו אותי רכבים נוספים, ובטעות נצמדתי יותר מדי ושפשפתי לו את הפגוש האחורי (שפשןף קל ונזק לצבע, ראו תמונה).
    לפגוש הקדמי שלי נגרם גם נזק קל אבל זניח מבחינתי.
    אגב לפי רישיון הרכב רשום על שם עסק, ופוליסת הביטוח על שם אדם אחר.
    עצרנו בצד, התנצלתי, החלפנו פרטים, הוא אמר שביום ראשון יצור קשר עם שמאי ויתקשר אלי. אמרתי "בסדר" ונפרדנו לשלום.
    הרצון שלי הוא לשלם עבור הנזק סכום סביר אולם איני רוצה לערב את הביטוח גם כדי שלא ירשם לי עבר ביטוח וגם כי הנזק כנראה ממילא קטן
    מההשתתפות העצמית לצד ג' בביטוח המקיף שלי (1336) ש"ח.
    מה גם שבסוף השבוע אני טס לחו"ל לתקופה ארוכה ורוצה לסיים עם הסיפור במהרה.
    אני ממתין לטלפון מהבחור ביום ראשון.
    שאלותי:
    1. האם עלי חובה חוקית לדווח לביטוח על התאונה? האם מותר לי לסגור את זה איתו?
    2. במידה והבחור יסכים להגיע להסדר, מה עלי לעשות? לחתום על זכרון דברים? לבקש קבלה? לשלם בעצמי למוסך? ללכת איתו למוסך? האם זכותו לבחור מוסך כרצונו או שעלינו להגיע להסכמה?
    3. מה אני יכול לעשות אם הוא יסרב להגיע להסכם או ידרוש סכום בלתי סביר?
    4. מה המשמעות שהרכב רשום על שם עסק ולא על שם הנהג? האם אני חייב להגיע להסכם על מנהל העסק (אין לי מושג מי זה או איך להגיע אליו) או שאפשר עם הנהג?
    5. אם הנהג יחליט לתבוע את הביטוח, האם הדבר ירשם לי בעבר הביטוח לאור העובדה שאני אשלם בעצמי על הנזק (כי הנזק כנראה ממילא קטן
    מההשתתפות העצמית לצד ג' בביטוח המקיף שלי ).
    6. אם הנהג יחליט לתבוע את הביטוח, האם יש לי אפשרות להודיע לחברת הביטוח שלי שאני רוצה לשלם בעצמי על הנזק כדי שלא ירשם לי בעבר הביטוחי, או שהבחירה היא של הנהג השני?
    סליחה שחפרתי, אבל זו פעם ראשונה שקורה לי מקרה כזה ואני רוצה לדעת איך להתנהל.
    תודה מראש!

    • תאונת דרכים עם נזק קטן
      עו"ד גיל קראוס | 01/09/2015 16:11

      צהריים טובים,

      אין בעיה לסגור את הדברים מבלי לערב את הביטוח.

      כדאי שתחתים אותו על מסמך כלשהו בכתב יד או מודפס שתמורת הסכום המוסכם אין לו עוד תביעות ו/או דרישות נגדך. כדאי שעל ההסכם יחתום גם הנהג וגם חותמת של העסק עליו מופיע הרכב.

      אתה יכול לבקש ממנו שיפנה למוסך שלך אם כי הוא לא חייב.

      אם הוא יתבע את הביטוח שלך אז זה יירשם כתביעת ביטוח.

      תוכל לנסות ולהודיע לביטוח שלך שאתה רוצה לשלם את הנזק ישירות ולמחוק את התביעה.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד

      מנהל פורום ביטוח