נזקי רכוש כתוצאה מתאונת דרכים

  • האם להישמע לחברת הביטוח של מי שגרם לי נזק רכוש?
    אנני | 28/08/2015 00:23

    רכשתי רהיטים מחברה גדולה. המובילים איבדו שליטה על הרכב והרסו רכוש שלי בשווי אלפי שקלים ואני שוקלת איך לתקן. יש בידי תמונות של התאונה.

    המובילים פתחו תביעה בחברת הביטוח של הרכב, שרוצה לשלוח שמאי ואולי גם לבצע את התיקון. הבעיה שהאינטרס שלהם להוציא מינימום כסף, בעוד האינטרס שלי לקבל תיקון איכותי ע"מ להשיב את המצב לקדמותו (להבהיר - אני לא בקטע של לרמות ולנפח מחירים - אלא רק לקבל תיקון איכותי במידה מספקת!)

    1. האם אני חייבת לבצע תיקון דרכם, או עדיף שאקבל הצעות מחיר מבעלי מקצוע שאני סומכת עליהם ואבצע את התיקון, ואח"כ אתבע את הביטוח?

    2. ובכלל, למה לתבוע את הביטוח? נראה לי שמי שאחראי מבחינתי היא חברת הרהיטים שהמובילים הם שלוחיה, ואני צריכה לתבוע את עלות התיקון מהם. ההתחשבנות שלהם מול חברת ההובלות והביטוח היא ענין שלהם, לא שלי.

    3. מכיוון שזמן האספקה של הרהיטים היה ארוך, קיבלתי מהחברה צ'ק בטחון (כתוב כך על הספח, על הצ'ק עצמו אין ציון שהוא לבטחון בלבד). במידה וחברת הרהיטים לא תסכים לשלם את עלות התיקון, האם חוקי לפדות את צ'ק הבטחון ולהחזיר להם את ההפרש?

    תודה רבה

    • נזקי רכוש כתוצאה מתאונת דרכים
      עו"ד אריק ארביב | 03/09/2015 14:38

      אנני שלום,

      1 - אין כל מניעה שחברת הביטוח תשלח שמאי מטעמה להערכת הנזקים. באפשרותך לשכור שמאי מטעמך אשר יעריך גם הוא את הנזקים, וכך תדעי האם הצעה חברת הביטוח לפיצוי אכן משקפת את הנזקים שנגרמו לך.

      2 - טענה זו לא ברורה. הרכב מבוטח למקרה תאונה, ומטעם זה, עת קרתה תאונה ההתנהלות הינה מול חברת הביטוח.

      3 - אין זה הפורום המתאים לענות על שאלה זו.

      בכבוד רב,

      אריק ארביב, עורך-דין ומגשר
      מנהל פורום תאונות דרכים