האם ניתן לתבוע מעסיק שפרסם מכתב נזיפה שהוא כתב לעובד?

  • פרסום מכתב אישי בפומבי
    אליאורה | 23/08/2015 21:59

    שלום רב
    מעסיק בעבודה כתב מכתב נזיפה לעובדת.(בתי). היא השיבה לו והענין סודר.
    כעבור כמה ימים, ניא נועחה לראות שהוא תלה את המכתב במקום המיועד להודעות לעובדים.שמה מוזכר שם וכן הנזיפה.
    האם מעבר לפגיעה חמורה בפרטיות ניתן לתבוע ללא הוכחת נזק ואחר כך עם הוכחת נזק(קלקול שמה הטוב בעיני העובדים) על הוצאת דיבה.
    בברכה
    אליאורה כ.

    • האם ניתן לתבוע מעסיק שפרסם מכתב נזיפה שהוא כתב לעובד? קישור
      עופר בן אברהם | 24/08/2015 09:28

      ראי בקישור המצורף

      כאן

      • תודה עופר , אבקש לקבל תשובה מעורך דין
        אליאורה | 24/08/2015 18:59

        תודה עלההפנייה
        כל העניין של פרסום בתום לב או לא- נתון במחלוקת.
        אבקש להתייחס למקרה שתיארתי כאשר נאמר שהנזיפה נגמרה ובתי חשבה שבכך נגמר העניין
        ואז אחרי כמה ימים- פורסם העניין
        נראה לי שיש פה לא ממש תום לב.
        אודה שוב להתייחסות

        • פרסום מכתב אישי במקום העבודה
          עו"ד גיל קראוס | 25/08/2015 15:42

          צהריים טובים,

          יש חשיבות גדולה לדברים שנכתבו במכתב שפורסם ולמילים שבהם עשו שימוש.

          אם המכתב אכן מכיל דברי לשון הרע אז ניתן כעיקרון לתבוע, בהנחה שאין אמת בדברים.

          אם מדובר בדברים שהם אמת, אז לא ניתן לתבוע. יכול להיות גם שמדובר רק בהבעת דעה שמוגנת בחוק ולא ניתן לתבוע בגינה.

          בקיצור חייבים לבחון לעומק את הדברים שנכתבו ופורסמו.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד

          מנהל פורום לשון הרע

        • ראי גם
          עופר בן אברהם | 25/08/2015 16:24

          פסק דינו של בית הדין הארצי לעבודה ב- ע"ע 46548-09-12, לירן אבידן נגד פלאפון תקשורת בע"מ ואלעד גרגיר, מ- 31 במרס 2015, שעוסק בעניין דומה לשלך.

          • ראיות
            בלי | 02/09/2015 00:47

            בכל מקרה תדאגו לראיות כמו צילום הלוח מודעות וכד'