ביצוע עבירות כלפי קורבן השוהה בחו"ל

  • הבן שלי הסתבך עם בחורה באינטרנט מחו"ל
    אילנה | 04/08/2015 12:26

    שלום,הבן שלי הסתבך עם בחורה באינטרנט ואני מאוד חוששת ממה שיכול לקרוא.בבקשה אל תגידו לי לחנך אותו כי אני יודעת שהוא היה טיפש גמור אני רק רוצה תשובה כי אני עכשיו חוששת מאוד.הוא בן 20 ודיבר עם בחורה בגיל שלו שגרה באוזבקיסטן. הם דיברו והיא הסכימה אחרי כמה זמן לשלוח לו מרצונה תמונה שלה חצי ערומה.ואז הוא אמר לה שאם בא לו הוא יכול לפרסם את זה בפייסבוק. הוא לא איים עליה או משהו אבל אמר שאם בא לו עכשיו הוא יכול.אם עכשיו היא הולכת להתלונן על זה, מה בעצם קורא? איך התהליך הזה ועוד עם מדינות כמו אוזבקיסטן?תודה

    • ביצוע עבירות כלפי קורבן השוהה בחו"ל
      עו"ד אמיר מורשתי | 04/08/2015 16:31

      אילנה יקרה, חוק העונשין קובע כי אם אדם מבצע עבירה כולה או מקצתה בארץ הרי שמדובר בעבירת פנים- כלומר, אין זה משנה אם הקורבן עצמו הוא תושב חוץ המשטרה בישראל מוסמכת לחקור את בנך כאילו הוא ביצע את העבירה כלפי בחורה בישראל והכל בתנאי שאותה בחורה מאוזבקיסטן תגיש תלונה כנגדו בישראל. ( אפשר גם באמצעות הפקס להגיש תלונה ). שאלה אחרת היא איזו עבירה עבר בנך, האם מדובר באיומים? סחיטה באיומים? ניסיון לפגוע בפרטיות? בסופו של דבר אם הוא נמנע מלפרסם זאת בפייסבוק/ רשת האינטרנט ולא דרש כסף תמורת אי הפרסום או איים עליה בצורה אחרת- סביר להניח שאם הוא רק אמר זאת כבדיחה רעה לא יפתח כנגדו תיק פלילי. מקווה שהייתי לך לעזר