סהכ נתתי לו 85 אלך ש על כלום !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • שלום לך עו''ד קראוס. ברצוני ''לרדת' על עו''ד אשר
    גלי | 02/08/2015 04:06

    ייצג אותי בעבר בהתנגדות לצוואה (מצא את האימייל שלי באתר זה. לימים נודע לי שזה לא חוקי) ועשק אותי בצורה מאוד קשה

    הוא היה חסר נסיון לחלוטין בצוואות מה שהתברר לי בהמשך. שכרתי אותו מאחר והזמן פעל לרעתי. היה עלי למצוא עו''ד, להכין כתב-התנגדות והכל תוך 14 יום. לאחר כמה חודשים נוכחתי שאין לו כל מושג בנושא (הוא התייעץ עם עו''ד מנוסה) ולכן פיטרתי אותו.

    כנקמה הוא תבע אותי על הסעיף הידוע והנבזי שעלי לשלם לו את מלוא שכה''ט (50 אלף ללא מעמ. את המעמ כמובן שילמתי אני)

    למעשה הוא כמעט לא עשה כלום. דיון אחד (מקדמי) + פגישת גישור

    הוא עשק אותי בצורה מאוד קשה. בנוסף הוא הפחיד את בא כוחי מחוץ לאולם. פשוט התנהג בצורה בריונית

    הוא ישב לי על הוריד במשך שנתיים ופגע בי מכל הבחינות למשל השמיץ אותי קשה. בעיקר הפריע לי לטפל בנושא עצמו - הצוואה

    בסופו של דבר תביעתו הסתיימה בפשרה. עו''ד לחץ עלי להתפשר. בפשרה נאלצתי לשלם לו עוד 25 אלף ש'. כלומר סהכ הוא גזל ממני 75 אלף ש' ויותר !!!!

    שאלתי: האם אני רשאית לרדת עליו בעדינות במייל ולומר לו כל מה שאני חושבת עליו?  האם יהיה בזה לשון הרע?

    אני פשוט חייבת את זה לעצמי. הוא ניצל את העובדה שאני לבד.

    לא יעלה על הדעת לעבור בשתיקה על כל מה שהנוכל הזה גרם לי

    תודה רבה

    • סהכ נתתי לו 85 אלך ש על כלום !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  לת
      גלי | 02/08/2015 05:04

      • לשון הרע בהודעת מייל
        עו"ד גיל קראוס | 04/08/2015 16:00

        צהריים טובים,

        כעיקרון, כאשר מדובר בהודעה פרטית שנשלחת לנמען, כמו הודעת דוא"ל או סמס, אז לכאורה אלמנט הפרסום בעילת לשון הרע לא מתקיים. בתביעת לשון הרע, מעבר לכך שהדברים הם לשון הרע, יש להוכיח גם שהדברים נשמעו על-ידי אדם אחד לפחות חוץ מהנפגע עצמו ולכאורה בהודעת מייל פרטית המען הוא הנפגע בלבד.

        לכן כל עוד הדברים נשלחים בהודעה פרטית ישירות לכתובת הדוא"ל של עורך הדין וללא נמענים נוספים, עשויה לעמוד לך הגנה בפני תביעה.

        יחד עם זאת, כדאי בכל מקרה להיזהר ולהימנע מהתגוננות בפני תביעת לשון הרע לאחר מכן. כך למשל אולי המייל שלו הוא מייל משרדי ואז חשופים לתוכן כל עובדי המשרד.

        לכן כדאי באופן כללי להיזהר מכתיבת הודעות עם תוכן מכפיש.

        בכבוד רב,

        גיל קראוס, עו"ד

        מנהל פורום לשון הרע

        • אם הלשון הרע מובעת בכתב
          עופר בן אברהם | 05/08/2015 10:08

          והכתב, לפי הנסיבות, עלול להגיע לאדם זולת הנפגע, רואים אותה כלשון הרע שפורסמה; זאת בניגוד ללשון הרע בעל-פה, שרק אם הגיעה (ואין די בכך שהיא עלולה להגיע) לאדם מלבד הנפגע, תיחשב כלשון הרע שפורסמה (סעיף 2(ב) לחוק איסור לשון הרע).

          • לגיל ולשני החבר'ה האחרים: עדיין לא ברור לי הכל:
            גלי | 06/08/2015 09:12

            1.  השאלה הראשונה: אם התביעה שלו הסתיימה בפשרה האם אני רשאית לכתובאו לומר לו את כל מה שאני חושבת עליו

            2.  אם כן - מה שאכתוב לו במייל הוא בוודאי יראה לכל עובדי המשרד - ואז אז זה היה לשון הרע?

            3.  האם עדיף לכתוב ב-sms

            הוא גרם לי דברים מאוד חמורים כפי שכתבתי ואני מאוד רוצה לכתוב לו כל מה אני חושבת עליו !!!

            תודה רבה

            • גם ל"שני החבר'ה האחרים" יש שם
              עופר בן אברהם | 06/08/2015 13:42

              וצורת הפנייה שלך אליהם יש בה שמץ זלזול, שאינו מעורר רצון להשיב (על כל פנים, זו תחושתי).

              • אני מצטערת שזו שתחשתך. אין כאן שום זלזול
                גלי | 09/08/2015 01:38

                פשוט קיצרתי מפאת חוסר זמן.ואני מעדיפה שעורכי-דין שמתמחים בלשון הרע יענו לי. מה הביג דיל

                מדובר בדבר מאוד רציני ולא הייתי רוצה להסתבך בתביעת לשון הרע.. כרגע תובע אותי שכן עו''ד בעל התנהגות בריונית על לשון הרע ואני רוצה להמנע מתביעה כזו !!!!!!