תלונת שווא במשטרה, כבסיס לתביעת לשון הרע

  • תביעת לשון הרע והוצאת דיבה
    רותם ורשה | 29/05/2015 13:40

    שלום, ברצוני להגיש תביעה בגין לשון הרע והוצאת דיבה כנגד אישה ממוצא אתיופי אשר טענה כי מרשי הינו אדם גזען. אותה אישה הגישה תלונה על כך במשטרה ומרשי (בעל עסק פרטי ואדם מוכר בסביבת מקום המגורים) נפגע מכך מאחר ולא היו דברים מעולם. כיצד ניתן לחשב את סכום הפיצוי בגין הפגיעה? האם אוכל להוכיח כי אותה אישה מטופלת בתרופות נפשיות אם היא מכחישה זאת ומרשי יודע זאת ממקור ראשון?

    • תלונת שווא במשטרה, כבסיס לתביעת לשון הרע
      עו"ד בן קרפל | 31/05/2015 09:53

      רותם שלום רב,

      טרם הגשת תביעה הייתי ממליץ לך לקבל תשובות על כמה שאלות שהן רלוונטיות לטיפול בתביעה.

      1. בפני מי טענה אותה אישה כי מרשך היינו גזען ?
      רק בפני המשטרה?, צעקה את זה לפני אנשים? פנתה לאנשים באופן פרטי והפיצה את השמועה?, פרסמה את זה על שלטי חוצות? ברשתות החברתיות? בפליירים שחילקה?, אני בעצם שואל כיצד התבצע הפרסום?

      2. מה הסטטוס של התלונה במשטרה? פתוח ? סגור?, אם סגור?, פתוח?  באיזה עילה נסגר?

      ישנם 2 מסלולים תביעה לפי חוק איסור לשון הרע .
      1. תביעה על פי הפיצוי  הקבוע בסע' 7א(ב) לחוק , המאפשר לבית המשפט לפסוק
       פיצויים ללא הוכחת נזק שלא יעלו על 50,000 ש"ח , מכיוון הסכומים מוצמדים למדד , הסכום הנ"ל עומד היום בקירוב על 70,000 ש"ח.

      המסלול הנ"ל מאפשר לתובע שמוכיח שהפרסום נעשה בכוונה לפגוע, לתבוע פיצוי של כפל הסכום עלפי סע7א(ג) במקרה שלך במידה ולא היו דברים מעולם וניתן יהיה להוכיח שהדברים נעשו בכוונה לפגוע ניתן יהיה להעמיד את גובה התביעה על סך של 100,000 ש"ח ולאחר הצמדה למדד מדובר על אזור ה  - 140,000 ש"ח.

      2. המסלול השני הוא מסלול בו יש להוכיח את הנזק וצריך לבדוק האם עקב הדברים שנאמרו ניתן יהיה בדרך כלשהי להוכיח נזק ממוני שנגרם למרשך ולעסקו.

      בעניין המחלה הנפשית של האישה לדבריך, איני רואה כיצד הדבר רלוונטי ללשון הרע, על פניו ניראה כי לא מדובר בטענות תביעה שיכולות לעזור לך או לקדם אותך.

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע