תלונה במשטרה ולשון הרע

  • תלונה במשטרה של שכן
    א | 27/04/2015 19:50

    שלום, שכן בבניין שקניתי בו דירה הגיש נגדי תלונה במשטרה על נזק כביכול שגרמתי לו לרכב, יש לציין שמעולם לא גרתי בדירה (היא מושכרת) ולכן אני בקושי מכיר את השכנים ואין לי שום אינטרקציה איתם, בכל זאת השכן החליט שאני הוא זה שגרם לו נזק לרכב (באותה מידה יכל לעשות אנדנדינו על השכנים לבחור את מי הוא מאשים), יש לציין שאין לו שום ראיה/הוכחה/עד או שום דבר מבוסס או הגיוני למה הוא חושב שזה אני, הטענה היחידה שלו היא בגלל שהוא דיווח איזה משהו למהנדס העירייה על הדירה שלי (במילא זה בחיסיון ולא מודיעים מי דיווח ולכן לא יכלתי לדעת) ולכן הוא חושב שכביכול "נקמתי" בו. במשטרה ציינו כמובן כי התיק ייסגר ודאי, כיוון שאין שום הוכחה או ראיה מלבד ההצרה שלו, ובמיוחד שאני בנאדם נורמטיבי ללא עבר פלילי. בכל אופן בגלל החוק המעוות במדינה גם אם אין שום ראיה מתייחסים אלייך כאל אחרון העבריינים מהרגע הראשון, ז"א לקחו תביעות אצבעות, דגימות דנא, צילומי חשודים וכדומה. התלונה היא תלונת שווא ועל פי ההוכחות שהגשתי השוטרת ציינה כי כנראה התלונה תסגר על חוסר אשמה. האם יש מקום להגיש תביעה בגין עוגמת הנפש והוצאת דיבה? או שסעיף 15 מגן עליו על אף שזוהי תלונה לא מבוססת בעליל ושווא לחלוטין? תודה מראש.

    • תלונה במשטרה ולשון הרע
      עו"ד גיל קראוס | 28/04/2015 15:13

      צהריים טובים,

      תביעות לשון הרע בגין תלונה במשטרה מתקבלות בדרך כלל באותם מקרים שבהם מדובר בתלונה שהוגשה בחוסר תום לב וכאשר מראש ידע המתלונן שאין דבר בתלונתו.

      במקרה המתואר על ידך יהיה קשה להערכתי לטעון כי המתלונן הגיש את התלונה בכוונה ותוך שהוא יודע שאין בה דבר.

      כמובן שיש להבין את התמונה המלאה ולראות את המסמכים הרלוונטים בתיק המשטרה בכדי לקבל החלטה סופית.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד

      מנהל פורום לשון הרע