קללות בנוכחות עוברי אורח האם לשון הרע ?

  • קללות גסות בשטח ציבורי
    רוני | 25/04/2015 23:52

    שלום

    בעל הבית בדירה שאני גר בה בשכירות מוגנת , קלל אותי קללות גסות בכניסה לבנין בנוכחות אשתי ועוברי אורח , התלוננתי במשטרה והיא סגרה את התיק : "אין עבירה פלילית" . האם אני יכול להגיש קובלנה פלילית פרטית למרות שהוא לא נחקר ? האם יש סיכוי לתביעה אזרחית על לשון הרע ? תודה

    • קללות בנוכחות עוברי אורח האם לשון הרע ?
      עו"ד בן קרפל | 28/04/2015 13:29

      רוני שלום רב,

      מהדברים שכתבת לא ניראה כי זה המקום להגיש קובלנה פלילית.

      בהחלט יכול להיות שניתן יהיה להגיש תביעה אזרחית לפיצויים לפי חוק איסור לשון הרע, בכדי לתת תשובה לכך צריך להבין ? מה הרקע לדברים שנאמרו ? ומה בדיוק הדברים שנאמרו.

      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

    • תביעה או קובלנה על קללות וגידופים קישור
      עופר בן אברהם | 01/05/2015 20:39

      1. זכותך להגיש לבית המשפט תביעה או קובלנה על פרסום לשון הרע אינה תלויה בחקירת המשטרה ובמסקנותיה.
      2. כשאדם מחרף ומגדף את חברו, חזקה שהוא מתכוון לפגוע בו, ולא לברכו או להחמיא לו, ומכאן שהוא מקיים את התנאי להגשת קובלנה פלילית נגדו, הנדרש בסעיף 6 לחוק איסור לשון הרע, אבל:
      3. נפסק, כי קללות וגידופים עשויים להיות לשון הרע, אבל לא כל גידוף, ולא בכל הנסיבות, יקים עילת תביעה (ראה בדיון המקושר מטה).
      4. צריך אפוא לדעת מה בדיוק נאמר ובאיזה הקשר כדי להעריך אם קיימת עילה לתביעה, אך אם כן, מתקיימת לדעתי ממילא גם עילה לקובלנה במקרה הנדון.

      גידופים כלשון הרע