תשובה לנחמה

  • תביעה ייצוגית נגד ביטוח לאומי
    נחמה | 20/04/2015 18:40

    בביטוח לאומי אין כפל קצבאות וניתנת בעת זכאות ל-2 קיצבאות הקיצבה הגדולה יותר. במקרה שלי ביטוח לאומי כיוון אותי לקיצבה הנמוכה יותר!

    אני מניחה שהדבר לא נעשה בתום לב שכן הם יותר דואגים לתקציב שלהם מאשר לזכויות המבוטח.
    במקרה הפוך, אם ניתנה קיצבה גבוהה מהמותר הם דואגים תוך ימים לקזז את תשלום היתר, אך בעת תשלום חסר - אין כל יוזמה מצידם לתקן את המעוות.
    ניתן להגיש תביעה ייצוגית?

    • תשובה לנחמה
      עו"ד עמירם טפירו | 28/04/2015 16:01

      נחמה שלום,

      המינוח "כיוון" לא ברור לי. האם מדובר בנוהל סדור?

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      • הכוונה של ביטוח לאומי
        נחמה | 28/04/2015 16:27

        המשמעות של הכוונה היא שהגשתי 2 תביעות זקנה ואבטלה, ביטוח לאומי החליט להעדיף את תשלום האבטלה בעוד שיותר היה משתלם לי לקבל זקנה לא רק בגלל גובה הקיצבה (כ-300 ש"ח בסה"כ יותר) אלא גם בגלל שבזקנה לא מקזזים פנסיה והכנסות עד 5,000 ש"ח מה שכן מקזזים באבטלה.
        יצאתי מכך ממש מקופחת ואין דרך להחזיר את הגלגל אחורה כי אינני יכולה לייצר הכנסות רטרואקטיבית, הרי נמנעתי מלצאת לעוד עבודה כדי שלא תישלל לי הזכאות לאבטלה.

        • האם ביטוח לאומי מעניק את הקצבה הנמוכה יותר?
          עו"ד עמירם טפירו | 05/05/2015 10:32

          נחמה שלום,

          מבירור שערכתי עולה כי מדיניות הביטוח הלאומי הינה הפוכה בדיוק. מתן הקצבה הגבוהה יותר.

          אני מציע לך להעלות את פנייתך בפורום ביטוח לאומי.

          בברכה,

          עמירם טפירו, עו"ד
          מנהל פורום תובענות ייצוגיות

          • הערה אחרונה
            נחמה | 05/05/2015 10:49

            בדיוק על זה אני מלינה!!!!
            המדיניות היא לתת את הקצבה הגבוהה יותר אבל במקרה שלי שאולי אין רבים כמותו (היותי מפוטרת בגיל 62 עם פנסיה תקציבית ובעלת זכאות לזקנה ואבטלה) הביטוח הלאומי העדיף אבטלה על פני זקנה בזמן שהיה צריך לבחור הפוך ולתת לי זקנה ולא אבטלה ולאפשר לי לייצר עוד הכנסות שכאמור אינן מקוזזות בזקנה, וכן מקוזזות באבטלה.
            בקיצור, בגלל הבחירה השגויה (לדעתי המכוונת) של ביטוח לאומי הפסדתי כל חודש כ-5,000 ש"ח שיכולתי להרוויח, לו היתה הבחירה(שכאמור נעשתה על ידי ביטוח לאומי) נופלת על זקנה ולא אבטלה.