האשמה מרומזת בגניבה ולשון הרע

  • שאלה חשובה
    שחר | 18/04/2015 12:26

    שלום רב , אני עובד במקום עבודתי כ-12 שנה , בחודש נובמבר 2014 אחת העובדות שלי ביקשה ממני להעביר מעטפה עם סכום של כ59 ש"ח למשרד על גבייה כלשהי , ( יש לציין שמתוקף תפקידי אני נחשף לכמויות כסף גדולות ככה שזו לא פעם ראשונה ) את המעטפה הזאת הכנסתי לתא הכפפות ברכב ואחרי כמה ימים של ישיבות מחוץ למשרד שכחתי על כיום המעטפה . אחרי מספר חודשים אחת המנהלות שאלה אותי על ה59 ש"ח בהתחלה לא זכרתי , אך אחר כך נזכרתי ולצערי כמה שבועות לפני זה בעת ששטפתי את האוטו כבר זרקי המון דברים ובטעות זרקתי את השקית עם המעטפה ( יש לציין שבשקית היו הרבה דפים ככה שלא ראו יש שם מעטפה עם כסף ) , בשל הרגשתי הרעה עם או העניין הוצאתי מייל לבוס הישיר שלי למנהל הכספים של החברה ולאותה מנהלת ששאלה אותי , במייל זה הסברתי על האירוע ועל כל השתלשלות העניין . תגובת הבוס ומנהל הכספים הייתה הגיונית והם הבינו שבהיסך דעת איבדתי / זרקתי את המעטפה וניתן להכניס את הסכום הזה לחובות אבודים . לפני שבוע אני מקבל מייל מאותה מנהלת ( מייל משרדי שבו מכותבת עוד מנהלת בכירה בחברה ) הם עשו בדיקות לגבי אותו כסף היכן הוא , ובאותו מייל היא שואלת אותי האם הסכום הזה הוא הסכום באותו כביכול איבדתי ( את האיבדתי היא שמה בדגש מרחאות כביכול גנבתי את ה59 ש"ח ) מאותו יום אני מזועזע ואיני יכול לתפקד אני מרגיש כאילו שמי הטוב אותו אני מטפח וחשוב לי לשמור עליו נהרס , כמו שכבר ציינתי אני מנהל באחת המחלקות הגדולות בחברה כ12 שנה ואני מאוד מוערך ע"י הנכ"ל והבוס הישירי שלי . כמו שכבר רשמתי מתוקף תפקידי יצא לי להעביר מעטפות עם מזומן על סך של מאות אלפי שקלים לחברה , ככה שהאמרה כביכול גנבתי 59 ש"ח מקוממת ומעבר לזה מאוד פוגעת . זה כבר עניין של לשון הרע ופגישה בשמי הטוב . מה גם שאותה מנהלת הוציאה את המייל עם העתק לעוד מנהלת . מה אני בבקשה אמור לעשות ??? אני מרגיש כי הערה זו פוגעת מאוד ומעמידה את אופיי הנקי ואת מסירותי לחברה כל השנים בספק ויותר מזה מוציאה אותי כגנב . אודה לתשובה תודה מראש . שחר

    • האשמה מרומזת בגניבה ולשון הרע
      עו"ד גיל קראוס | 22/04/2015 14:00

      צהריים טובים,

      כעיקרון, לפי הפסיקה לשון הרע יכול להיות גם באופן מרומז ולא רק מפורש כך שלכאורה האשמה מרומזת בגניבה עשויה להיחשב כלשון הרע.

      יחד עם זאת בכל מקרה ומקרה בית המשפט בודק את הדברים שנאמרו / נכתבו בהתאם לנסיבות הספציפיות והאם מדובר אכן בלשון הרע מבחינה אובייקטיבית.

      על פניו, יהיה קשה להערכתי במקרה שלך לנהל תביעת לשון הרע בגין המייל שנכתב, בהנחה שלא נכתבו דברים מעבר למה שציינת. לא בטוח שמבחינה אובייקטיבית הדברים יפורשו כלשון הרע על-ידי בית המשפט.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד

      מנהל פורום לשון הרע