אם חשוב לך אי פעם לבקר בארה"ב רצוי לשתף פעולה

  • בית משפט בארצות הברית מבקש ממני מידע על לקוח שלי
    דויד | 17/04/2015 19:57

    היי,
    אני מתעסק בתחום בניית אתרי אינטרנט ועורך דין מארצות הברית שלח לי צו מבית משפט בארצות הברית המבקש ממני פרטים על לקוח שלי.
    האם אני חייב לתת מידע?

    • אם חשוב לך אי פעם לבקר בארה"ב רצוי לשתף פעולה
      ofer309 | 18/04/2015 06:47

      גם אם אתה לא חייב לתת מידע בגובה העיניים מה שהבנקים בשוויץ למדו על בשרם מה יכולות להיות ההשלכות של הימנעות משיתוף פעולה ולקחו צעד אחורה אז מה שטוב להם יש להניח טוב גם לך

      • השאלה היא עקרונית האם אני חייב?
        דויד | 18/04/2015 09:01

        בסופו של דבר הלקוח שלי יכול לתבוע איתי על מסערת פרטים לגורם שלישי שהוא לא צו בית משפט בישראל.
        בתנאי השימוש שלי רשום במפורש שהחוק הישראלי ובתי המשפט בישראל הם אלה שקובעים.
        אז שיתוף פעולה כזה בסופו של דבר עלול לעלות לי ביוקר.
        לכן השאלה העקרונית:
        חייב- אמסור.
        לא חייב- אשיב בנימוס שאסור לי ואשמח לסייע כשיציגו צו בית משפט ישראלי.
        אשמח אם יהיה ניתן לקבל תשובה חד משמעית במקרה הזה.
        תודה.

        • על פניו יש מקום להשיב לצו
          ofer309 | 18/04/2015 18:45

          יש מה שנקרא  חיוב לציית להוראות כל דין וציות כאמור פוטר אותך  מתביעה נזיקית. החוק הבינלאומי צועד לעבר אחידות הראיה היא הטיעון  "מעשה בית דין"  הוא הסתמכות המחוקק האמריקאי על החוק הישראלי וההיפך. המניעות ככל שקיימת חייבת להתקבל על ידי צו חוסם וצו כזה נדיר שינתן על מנת להשתכנע סופית שעליך להשיב לצו יש מקום לבחון תקדימים

    • צו מבית משפט בארה"ב
      עו"ד משה כאהן | 20/04/2015 12:56

      מוצע כי תפנה לעו"ד.