פרסום אזהרה ברשתות חברתיות

  • שאלה
    טל | 16/04/2015 09:29

    שלום רב!

    הכרתי דרך אחד האתרי היכרויות גבר, שהציג את עצמו כגרוש. ניהלנו מערכת יחסים, אך לאחר תקופה קצרה נודה לי שהוא נשואי. הפסקתי להיפגש עימו במיידי, אך הוא סיפר לי וגם הציג הוכחות שניהל לא מעט מערכות יחסים, כולל מערכות של חודשים רבים,  עם נשים שלא עלו על העובדה שהוא נשואי ואילו הגיע עימם לבניית תוכניות לעתיד המשותף. חשוב לציין, שיש לי הוכחות על מעשיו-התכתבות בוואטזאפ בה הוא אכן מודה שהוא נשואי. אדם ממשיך לפעול  באתרי היכרויות, להציג את עצמו כגרוש או רווק. האם אני יכולה להזהיר נשים אחרות דרך רשת חברתית או הודעות פרטיות על מעשיו? או שדבר גם נחשב ללשון הרע?

    • פרסום אזהרה ברשתות חברתיות
      עו"ד גיל קראוס | 16/04/2015 15:16

      צהריים טובים,

      על פניו, במידה ותכתבי הודעות ברורות שמכילות אך ורק את העובדה כי הוא נשוי וכל האמור בהודעה שלך הוא אכן אמת, אז לכאורה אין בעיה בפרסום ההודעה שכן תעמוד לך הגנת אמת דיברתי.

      רק צריך להיזהר שבפרסום ההודעות לא ייכללו השמצות ו/או הוצאת דיבה אחרת.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד

      מנהל פורום לשון הרע

      • הגנה בשל אמת בפרסום
        סטודנט | 25/04/2015 18:32

        האם הגנה בשל "אמת דיברתי" תתקבל גם אם אין בכך עניין ציבורי? כלומר, מדובר בפרסום שהוא אמת אך החוק מחייב שיהיה לכך עניין ציבורי מובהק (זו הגנה בעיקר לעיתונאים לא כך?). אשמח להבהרה בנושא.

        • הגנת אמת דיברתי בחוק איסור לשון הרע
          עו"ד גיל קראוס | 26/04/2015 15:09

          צהריים טובים,

          יסוד עניין ציבורי במסגרת הגנת אמת דיברתי בחוק איסור לשון הרע, איננו מיועד כלל וכלל רק לעיתונאים.

          הפסיקה קבעה שעניין ציבורי הוא עניין שפרסומו מעניק תועלת לציבור, בין היתר לצורך שיפור חייהם הפרטיים. כאשר יש בפרסום עניינים חשובים חברתיים, הרי שהתקיים יסוד העניין הציבורי ולא משנה אם המפרסם הוא אדם פרטי.

          במקרה שבו יש גבר אשר מתחזה לרווק ומפיל בפח נשים, וודאי כי בית המשפט עשוי לקבוע שקיים עניין ציבורי בפרסום זאת בכדי למנוע המשך פגיעה בנשים נוספות.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד

          מנהל פורום לשון הרע