לשון הרע בפייסבוק

  • תוכן פוגעני כלפיי בפייסבוק של מישהי
    לינדנהוף | 10/04/2015 16:58

    שלום,
    לפני מספר ימים פניתי בהודעה פרטית בפייסבוק למישהי שגרה בעירי, במטרה להכיר. הבחורה סירבה, והתייחסה וכתבה כלפיי לא יפה על כך שהואשמתי בעבירה מסוימת (אמנם עוד לא הורשעתי, אך זו הסיבה ליחס המוקצן- הדבר בזמנו פורסם באוזני רבים בעיר).
    המשכתי לענות לה ולהשיב על יחסה הלקוי, והבחורה החליטה בתגובה לצלם את המשפטים האחרונים בשיחתנו (אותו חלק שבו לא מפורט העבירה שהיא חושבת שהורשעתי בה, אלא רק משפטים אחרונים שכתבתי לה). היא פירסמה ההתכתבות בקיר שלה. חדרתי אליו דרך משתמש פיקטיבי וגיליתי שחלק מהתגובות חריפות וכוללות השפלות של ממש.

    במידה ואני ניגש לעו"ד כדי לברר אילו מהתגובות ראויות לתביעה על לשון הרע (יש הרבה כאלה), האם בתביעה ניתן לדרוש את עלות ההתייעצות הראשונית איתו? או שזה רק אחרי שאני שולח הודעה פרטית בפייסבוק למי שאני מעוניין לתבוע, שבאה "להתריע לפני תביעה" ואותו איש מסרב?

    • לשון הרע בפייסבוק
      עו"ד בן קרפל | 12/04/2015 15:15

      צהריים טובים ,

      דברים הנאמרים בפייסבוק בהחלט יכולים להיחשב כדברי לשון הרע ולחייב את כותבם בפיצויים.

      בכדי לתת מענה לשאלתך, יש לראות את הדברים שנכתבו  שרק אז ניתן יהיה לייעץ לך כיצד לפעול.

      כאשר מגישים תביעה, חלק מהדברים שדורשים זה גם החזר הוצאות משפט .

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע