מה עושים כשמקבלים מכתב התראה?

  • מה עליי לעשות?
    ירון | 10/04/2015 14:29

    קיבלתי מכתב מעו"ד על מעשים כביכול עשיתי, ובסיומו כתוב:
    "לפיכך, כאמור בסעיף7א(ג) לחוק איסור לשון הרע, הינך נדרש בזאת לשלם למרשי פיצויים בסך 100,000 ש"ח.
    אם הסכום הנ"ל לא ישולם למרשי בתוך 10 ימים, בכוונת מרשי להגיש נגדך ביה"מ תביעת פיצויים לפי חוק איסור לשון הרע".
    מה עליי לעשות? האם המכתב אין זהו מכתב איום? האם עליי למסור את הסכום הדרוש(100,000 ש"ח) במיידי?
    תודה מראש

    • מה עושים כשמקבלים מכתב התראה?
      עו"ד בן קרפל | 12/04/2015 15:13

      ירון שלום רב,

      מה שאתה מחזיק בידך כעת זהו מכתב התראה טרם נקיטת הליכים משפטיים, דבר שגרתי למדי בתחום לשון הרע.

      מכיוון ולא ציינת מהם המעשים המיוחסים לך, קשה לייעץ לך כיצד לפעול.

      במקרה שלך אמליץ לפנות לעו"ד להמשך טיפול.

      בברכה,
      בן קרפל, עו"ד
       מנהל פורום לשון הרע

      • תודה והסבר בבקשה
        ירון | 12/04/2015 17:40

        האם אני יכול לא להגיב למכתב זה ???

      • שאלה נוספת ברשותך
        ירון | 12/04/2015 17:58

        האם מכתב כזה הוא חובה או שניתן מיד לנקוט בהליכים??
        כלפיי נעשו מעשים חמורים מצד מרשו של העו"ד ויש בידי הוכחות (זימונים למשטרה, לרווחה לביה"מ לצו הרחקה...). אני סיפרתי בע"פ על המעשים שלו והוא דורש 100,000 ש"ח בתמורה לכך שכביכול לא יתבע אותי. מה אתה מייעץ לי לעשות ??

        • האם מכתב התראה הוא חובה?
          עו"ד בן קרפל | 13/04/2015 11:15

          ירון שלום רב,

          מכתב התראה הוא אינו בגדר חובה, אלא ניסיון ל"סגור" את ההליכים בין הצדדים מחוץ לכותלי בית המשפט.

          באופן כללי, לא מומלץ לענות על מסמך משפטי מבלי להיוועץ באיש מקצוע.

          כפי שכתבתי לך בתגובתי הקודמת, איני יכול לייעץ לך דבר מבלי שאני יודע את פרטי הדברים שנאמרו/ נכתבו.

          בהצלחה,
          בן קרפל, עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע