תנית אי תחרות

  • סעיף אי תחרות
    שרון | 29/03/2015 16:34

    שלום רב,

    בן זוגי עובד בתחום ההייטק ופוטר לפני 5 חודשים מהחברה שעבד בה כ3 שנים. העזיבה הייתה למען פרוייקט שלא צלח בסוף (ואף חתם 5 חודשי אבטלה). בימים האחרונים, בשל חזרתו לחיפוש עבודה קיבל הצעה משתלמת ביותר בחברת הייטק נוספת ורשם כממליצים את החברה הקודמת. בעת ההמלצה התגלה כי החברות הינן מתחרות בעקיפין ונאמר לו ע"י המנכל של החברה הקודמת כי לא יוכל לעבוד בחברה החדשה מפאת סעיף אי התחרות ל12 חודשים עליו חתם.
    *ניתן לציין כי המנכל הקודם אף הציע עזרתו בחיפוש העבודה החדשה רק כדי שלא יעבוד אצל המתחרה העקיפה.
    לאחר בירור קצר הבנו כי הסיכוי שהעניין יגיע לשערי ביהמ"ש הינו קלוש ומאחר שהחברות מתחרות רק בעקיפין אין בסיס מוצק לתביעה נגדו. יתרה מכך, עלו סביבנו הערות שהסעיף דרקוני במיוחד מאחר שהתחום בו עוסק בן זוגי הוא מיוחד ומעט חברות בארץ משתמשות בו.

    שאלתי היא כיצד ניתן להתקבל לחברה החדשה ללא חשש לרדיפה מהעבר? האם ישנו עקרון בלתי חוקי שסוכך על מקרה זה? או האם ישנו פתרון אחר שתוכלו להציע לנו?
    תודה מראש.

    • תנית אי תחרות
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 30/03/2015 08:51

      לצערך לא יהיה למנוע את החשש שלכם ואף אחד לא יוכל להבטיח לכם כי החברה הקודמת לא תפנה לערכאות משפטיות. מצד שני סעיף אי התחרות על מנת להיות תקף צריך להיות מדתי. וזה אומר, ראשית להתנות את האיזור הגאוגרפי, לתת פיצוי כספי לעובד על כך שלא יוכל לעבוד במשך 12 חודשים, התניה צריכה להיות כלולה לענין סודות מסחריים בלבד ולא לכל דבר ועניו . זה ממש על קצה המזלג.