אתה לא יכול לתת לעצמך ייפוי כוח לייצג אדם אחר

  • ביצוע התקשרויות בהתעלם ממי שמייצג
    צדי | 29/03/2015 16:03

    איני עורך דין אך אני מייצג בן משפחה למול גורם מבטח.

    חרף שאני זה שפונה ושולח לאותו הגורם בקשות ומסמכים (בן משפחתי חולה ואינו יכול לטפל בענייניו) אותו גורם מבטח מתעלם מהייצוג שלי ושולח ישירות למען של מי שאני מייצג הודעות ותגובות שונות.

    האם במצב בו מי שמייצג כמוני אינו עורך דין, עדיין  חלה החובה על הגורם המבטח לפנות אליי ולא לפנות ישירות למי שאני מייצג?

    • אתה לא יכול לתת לעצמך ייפוי כוח לייצג אדם אחר
      א-ה | 29/03/2015 19:14

      אם אדם אחר מינה אותך למיופה כוחו, הוא צריך היה לתת לך ייפוי כוח בכתב כדי שתוכל להציג אותו בפני אחרים, שיידעו שאתה מיופה כוחו.
      אם בן משפחתך אינו כשיר לתת לך ייפוי כוח, עליך לפנות לבית המשפט לענייני משפחה כדי שימנה אותך לאפוטרופוס של אותו בן משפחה, ורק לאחר שתקבל מבית המשפט מינוי כאפוטרופוס תוכל להודיע על כך לחברת הביטוח ותוכל לייצגו כחוק.

    • חובה שיפוי כח יהיה נוטריוני
      עו"ד טל פינק שליש | 29/03/2015 23:11

      ככלל, יפוי כח לאדם שאינו עורך דין נדרש להיות נוטריוני.

      לפיכך, חברת הביטוח רשאית להתעלם מיפוי הכח הנ"ל.

      טל פינק שליש, עו"ד

      מנהלת הפורום

      • לגבי שני מקרים
        א-ה | 30/03/2015 10:12

        בשני מקרים חייב ייפוי הכוח להיות נוטריוני, כפי שנקבע בסעיף 20 לחוק הנוטריונים:
        "יפוי-כוח כללי ויפוי-כח לביצוע עסקאות במקרקעין הטעונות רישום במרשם המקרקעין, לא יהיו בני-תוקף אלא אם ערך אותם נוטריון או אימת את החתימות שעליהם"