העלבת עובד בפניו חבריו לעבודה

  • העלבת העובד לעיני עמיתיו על ידי המנהל
    avi | 27/02/2015 17:42

    אני מתכנת.מעסיקתי הינה חברת כח אדם ואני מוצב מטעמה בבנק.במהלך יום העבודה פגע מנהל בבנק בכבודי.הוא כינה אותי מתכנת עצלן, וקרא לקוד שכתבתי "חרא".הוא התיחס לקוד של עובד אחר שעבד בסמוך ואמר שהקוד שלו הרבה יותר טוב משלי.הכל תוך חיוך מרושע על פניו,הכל נעשה לעיני כל העובדים (אנחנו עובדים בחלל משותף).הייתי המום והלכתי.קשה לי להגיע לעבודה ביום ראשון,ולעמוד מול עמיתי לעבודה, לאחר כל ההשמצות האלה.מה עוד שלפני כחודש קיבלתי תעודת הערכה ושי על תרומתי.האם קמה לי עילת תביעה בגין לשון הרע?

    • העלבת עובד בפניו חבריו לעבודה
      עו"ד בן קרפל | 01/03/2015 11:20

      אבי בוקר טוב,

      על פניו שני היסודות הנדרשים לגיבוש עילת תביעה על פי חוק איסור לשון הרע מתקיימים.

      כמובן שמומלץ לבדוק את הנושא לעומקו טרם פניה לערכאות משפטיות .

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע.