פרסום לשון הרע בווטסאפ

  • לשון הרע בווצאפ
    אילן | 23/02/2015 21:52

    שלום לכם,
    האם דיבור בין 2 אנשים בווצאפ על אדם שלישי, מהווה לשון הרע ?
    האם שיחה בקבוצה על אדם שלישי, מהווה לשון הרע?
    יצויין כי הצד השלישי גילה כי מדברים עליו רעה במילים שפוגעות בשמו הטוב והוא מכונה גם בסטטוסים שאינם נכונים והוא רוצה לתבוע את עלבונו על כך.
    מה הסיכויים לזכות בתביעה כזו  וכמה לתבוע ?

    • פרסום לשון הרע בווטסאפ
      עו"ד גיל קראוס | 24/02/2015 16:02

      צהריים טובים,

      אם מדובר בלשון הרע בשיחה סגורה בין 2 אנשים, לא ניתן לתבוע שכן לא התקיים יסוד הפרסום הנדרש בלשון הרע ולפיו אדם אחד לפחות חוץ מהנפגע נחשף לדברים.
      על דברים שנכתבו במסגרת קבוצה בווטאספ, אפשר לתבוע בהנחה שאכן מדובר בדברים המהווים לשון הרע.

      בכבוד רב,
      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע