פרטי החובה בהגשת תביעת לשון הרע

  • פרטי החובה בהגשת תביעת לשון הרע באופן עצמאי
    דני | 22/02/2015 10:47

    מלבד תאריך,פרטי התובע והנתבע ותאור האירוע וסכום התביעה, האם חובה לציין בזמן הגשת התביעה את שמות העדים ותמליל ההקלטות ושלילת טענות האינטרס הציבורי ותום הלב והרקורד האישי שלי וכל הנזקים הנובעים מהאירוע  ומי ייצג אותי ? או שאת כל זה עדיף לחשוף בדיונים הבאים כדי לא לאפשר לו להתכונן אלא להפתיע אותו ?

    • פרטי החובה בהגשת תביעת לשון הרע
      עו"ד בן קרפל | 23/02/2015 11:53

      דני שלום,

      פרטי החובה בהגשת תביעה באופן כללי לקוחים מתקנות סדר הדין האזרחי.

      ממש כפי שכתבת יש לציין את שם התובע, במידה ואתה מיוצג שם המייצג וכתובתו, שם הנתבע וכתובתו ובמידה והוא מיוצג שם בא כוחו וכתובתו, תעודות זהות של הצדדים.

      עוד יש לקבוע את סכום התביעה ( לפי זה תשולם האגרה).

      בתביעות לשון הרע יש לזכור שבמידה ולא מצרפים את הפרסום שמקים את עילת התביעה הצד הנתבע יוכל לבקש למחוק את התביעה.

      את שאר הראיות נהוג לחשוף בשלבים מאוחרים יותר .

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע.

    • פרטי כתב תביעה קישור
      עופר בן אברהם | 24/02/2015 19:21

      1. לא ציינת באיזה סדר דין מדובר: רגיל? מהיר? תביעות קטנות?
      2. קרא את תקנות סדר הדין האזרחי (תקסד"א) הנוגעות לעניין, ולחלופין, את תקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין). מציע לך גם לגשת לספרייה משפטית (למשל, בבית אריאלה בתל-אביב או באוניברסיטה) ולעיין באחד הספרים המדריכים בנושא.
      3. בתקנה 9 לתקסד"א מצוינים הפרטים שכתב תביעה צריך להכיל. שים לב, שלפי התקנה אין להוסיף דבר על הפרטים הנדרשים בתקנות ("ואלה הפרטים שיכיל כתב תביעה, וחוץ מן האמור בתקנות להלן לא יכיל אלא פרטים אלה").
      4. שים לב לתקנה 75 לתקסד"א, אשר תוקנה (שונתה) פעמיים בשנים האחרונות, ובנוסחה כיום היא קובעת: "בעל דין יצרף לכתב טענותיו העתק של כל מסמך הנזכר בו, זולת אם אינו מצוי ברשותו או בשליטתו" (ודוּק: קלטת נחשבת כמסמך). לחלופין, לגבי סדר דין מהיר, ראה ההוראה המרחיבה יותר, שבתקנה 214ח (לגבי תביעות קטנות, הכן את התביעה לפי הטופס שבתוספת לתקנות השיפוט בתביעות קטנות, הנזכרות לעיל).
      5. אין מציינים את תאריך הכתיבה בכתב התביעה. כשתגיש אותו למזכירות בית המשפט, כל העותקים יוחתמו בחותמת "נתקבל" הכוללת תאריך.
      6. לא נדרשת רשימת עדים בכתב התביעה.
      7. הטענה, שהפרסום אמת ויש בו עניין ציבורי, או שנעשה בתום לב, אלה טענות הגנה, ואינך צריך לשלול אותן מראש בכתב התביעה. עם זאת, כן רצוי שתטען טענות עובדתיות, כגון, שבפרסום הנדון שיקר הנתבע ביודעין או לא בדק אם מה שפורסם אמת או לא או שהתכוון לפגוע במידה רבה. אתה עשוי להיזקק לטענות אלה כדי להפריך את חזקת תום לבו של הנתבע, אם תתקיים, לפי סעיף 16 לחוק איסור לשון הרע (שים לב, שחובת ההוכחה לפי סעיף 14 ו- 16(א) לחוק היא על הנתבע, אבל חובת ההוכחה לפי סעיף 16(ב) היא על התובע).
      8. באשר להקלטות ראה גם הדיון המקושר מטה, אך שים לב, שאני מתייחס שם לתקנה 75 בנוסחה אז, ולא בנוסחה הנוכחי (וחבל שעם העיצוב מחדש של האתר נמחקו מההודעות שבארכיון תווי סוף הפיסקה, והחלוקה לפיסקאות נעלמה מהן)

      כאן