פרסום בוועדת האתיקה האם לשון הרע ?

  • פרסום בועדת האתיקה
    בר | 21/02/2015 08:14

    שלום רב,
    הובא לידיעתי שחומרים המובאים בפני ועדת האתיקה אינם מוגנים בפני הוצאת לשון הרע, האומנם?
    הופניתי אפילו להגשת קובלנה פלילית שהגיש עו"ד נגד צד שהגיש נגדו תלונה לועדה.
    הכוונה לתלונה המוגשת נגד עו"ד וכן תשובותיו של עוה"ד.
    תודה על המענה,
    בר

    • פרסום בוועדת האתיקה האם לשון הרע ?
      עו"ד בן קרפל | 23/02/2015 11:46

      בר צהריים טובים,

      הסעיף הרלוונטי לשאלתך הוא סע' 13(5) + 13(7), על פניו פרסומים שכאלה מוגנים על פי חוק איסור לשון הרע.

      הפרסומים היחידים אשר לא זוכים להגנה זו , הם פרסומים שנאסרו לפי הוראות 21 לחוק איסור לשון הרע .

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע.

    • תלונה שהוגשה לוועדת האתיקה אינה חסינה מתביעה
      עופר בן אברהם | 24/02/2015 19:25

      אך היא מוגנת, אם הוגשה בתום לב, לפי סעיף 15(8) לחוק איסור לשון הרע.
      השולח ללשכה תלונה נגד עורך דין אינו נחשב בשל כך כבעל דין בדיון מעין שיפוטי, ועל כן החסינות לפי סעיף 13(5) לחוק אינה חלה עליו.
      זו דעתי, והיא נתמכת גם בפסיקה,למשל:
      ת"א [שלום, ת"א] 44293-02-10, מזור נ' גלזר;
      ת"א [שלום, י-ם] 43433-03-12, חורי ואח' נ' עווידה.
      אמנם מצאתי גם פסיקות סותרות לכאורה, לפיה החסינות לפי סעיף 13(5) כן חלה, אך אלה עסקו בלשון הרע בתגובתו של הנילון (וגם לגבי זו יש מחלוקת פוסקים), או בתלונה שהבשילה לכדי הליך משמעתי.

      • לפיה => לפיהן  לת
        עופר בן אברהם | 24/02/2015 20:00