על פי סעיף 2 לחוק הבנקאות (שירות ללקוח), תשמ"א-198

  • חשבון בנק לבעלי עוסק מורשה
    ענת עמרם | 29/12/2014 16:35

    שלום. אני 14 שנה עוסק מורשה . עד היום ניהלתי חשבון בנק פרטי. היום מנהל הסניף הודיע לי שזה לא תקין ואני חייבת חשבון פרטי עם מסגרת חשבון עסקי. לאחר בדיקה איתו הבנתי שזה לא משפר לי את התנאים אלה להפך. מה החוק אומר?

    • על פי סעיף 2 לחוק הבנקאות (שירות ללקוח), תשמ"א-198
      ofer309 | 29/12/2014 20:22

      חובות הבנק מובאים לפניך
      חובה לתת שירותים מסויימים   2.    (א)  לא יסרב תאגיד בנקאי סירוב בלתי סביר לתת שירותים מהסוגים הבאים: (1)  קבלת פקדון כספי במטבע ישראלי או במטבע חוץ; (תיקון מס' 1) תשנ"ב-1992   (2)  פתיחת חשבון עובר ושב במטבע ישראלי וניהולו כל עוד מתקיימת אחת מאלה: (א)   החשבון ביתרת זכות לטובת הלקוח; (ב)   הלקוח עומד בתנאי ההסכם בינו לבין התאגיד הבנקאי בקשר לניהול החשבון; (3)  מכירת שיקים בנקאיים במטבע ישראלי ובמטבע חוץ; (תיקון מס' 8) תשנ"ט-1998   (4)  (נמחקה);            אולם אין חובה לתת שירות שיש בו משום מתן אשראי ללקוח.            (ב)  התניית תנאים בלתי סבירים למתן שירות דינה כדין סירוב בלתי סביר לתיתו.            (ג)  הנגיד רשאי, לאחר התייעצות עם הועדה המייעצת ובאישור שר האוצר, לקבוע בצו שהוראות סעיף זה יחולו על שירותים נוספים.            (ד)  בלי לגרוע מדרכי הוכחה אחרות בדבר הסבירות של סירוב כאמור, רשאי תאגיד בנקאי להודיע למפקח על מדיניות עסקית שקבע לענין מתן שירותים, ואם לא נתקבלה מהמפקח הודעה על התנגדותו למדיניות האמורה, ייחשב כסביר סירוב הנובע מאותה מדיניות.

    • חשבון בנק עסקי
      עו"ד טלי קסלר | 04/02/2015 23:09

      בסופו של דבר הכל נתון למשא ומתן. זה לא חשוב איך קוראים לחשבון. מה שחשוב הם התנאים הכספיים בניהול שלו. אם הבנק החליט לנהל מחדש משא ומתן על התנאים אולי זו גם הזדמנות טובה מבחינתך לבדוק מה מציעים לך בבנקים אחרים. אתה עשוי להיות מופתע לטובה ממה שתגלה.