הקטנת משרת עבודה

  • שינוי היקף שעות - הרעה בתנאי עבודה?
    מני | 21/12/2014 22:01

    שלום.
    אני עובד מעל שנתיים במרכז למידה במשרת מורה.
    ברוב התקופה הזו עמד היקף המשרה על כ- 28 שעות עבודה שבועיות.

    התבשרתי כי המשרה תוקטן ל- 20 שעות עבודה שבועיות.

    האם הקטנת המשרה מהווה עילה להתפטרות בגין הרעה בתנאים?

    האם אוכל להתפטר ולקבל זכויות מפוטר?

    תודה

    • הקטנת משרת עבודה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 22/12/2014 11:04

      כן הקטנת משרה מהווה פגיעה בשכר מה שמהווה הרעת מוחשית בתנאי העסקה והזכאות להתפטר בדין מפוטר. אלא שעל מנת להתפטר בדין מפוטר עליך להתריע בפני המעסיק בכתב על ההרעה וליתן לו אפשרות לתקן את העוול. רק באם הוא לא עושה תוכל/י להתפטר בדין מפוטר/ת

      • תוך כמה זמן עליי להודיע על התפטרותי (בגין מפוטר)?
        מני | 23/12/2014 00:36

        אני מודה לך על התשובה.

        שאלת המשך:
        יתכן והמצב במרכז הלמידה ישתפר, כך שישיבו לי את מכסת השעות. אני מתלבט האם להגיש כעת את התפטרותי (בשל ההרעה) כך שיחשבו לפיטרין.

        האם השהית ההתפטרות כמוה כהסכמה וקבלת המצב החדש?
        עד כמה זמן אוכל להמתין כך שבקשתי להתפטר בגין מפוטר אכן תהיה קבילה?

        תודה רבה