האם השופט רשאי לפסוק לכונס נכסים שכ"ט נוסף בטענה כי השתלחתי בו?

  • האם שופט יכול להטיל שכ"ט נוסף בגלל השתלחות בכונס נ
    רחל | 05/12/2014 11:05

    כונס נכסים ביקש שכ"ט נוסף, בטענה כי השתלחתי נגדו בטיעונים לבית המשפט. האם השופט רשאי לפסוק לו שכ"ט נוסף בטענה כי כתבו עליו לא יפה? האם משמעות ההחלטה  כי הוצאתי לשון הרע על כונס הנכסים מבלי שנתקיים דיון הוכחות בכלל, האם נתקיים לשון הרע , והאם אמת דיברתי. יוער כי בידי הוכחות כי הוא רימה בהליך כינוס הנכסים וההתמחרות.

    • האם השופט רשאי לפסוק לכונס נכסים שכ"ט נוסף בטענה כי השתלחתי בו?
      עו"ד בן קרפל | 07/12/2014 09:35

      רחל שלום רב,

      אני בספק האם הוגשה כנגדך תביעת לשון הרע "נסתרת" על ידי המפרק מבלי שזו הוכתרה כתביעת לשון הרע :-)
      אין ממש  הליך דוגמת זה שאת מתארת.

      ובטח שאין הליך של תביעת לשון הרע מבלי שמתקיים  דיון הוכחות מלבד בפסקי דין שניתנים בהעדר הגנה שזה כמובן לא המצב שלך.

      סביר להניח, שהכונס שילב בבקשתו לביהמ"ש לשכר טרחה נוסף, טיעונים בדבר התנהלותך כלפיו .
      בין זה לבין תביעת לשון הרע יש הבדל גדול.

      ובית המשפט רשאי לפסוק כראות עיניו בהתאם לדין.

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע