את מי לתבוע בגין נזילה בגג

  • נזילה בגג
    Yo | 27/11/2014 23:14

    שלום רב, אני גר בשכירות . דירה בקומה אחרונה.שוכן מולנו לפני שנתייים בנה חדר נוסף על הגג ובמשך עבודות קבלן פגע בגג ומאז יש לנו נזילה מגג מגשמים. קבלן עשה תיקון ללא הצלחה רבה ,ואחר כך עשו תיקון (זיפות) גג על חשבון ועד בית. וכעת עם גשם ראשון חזק יש לי שוב נזילה בתוך הבית . תנאים  בדירה בלתי סובלים כל גשם קטן יש טיפות מים על ראש.אנחנו משפחה עם כמה ילדים קטנים והם חולים מזה לעתים קרובות . לא חשוב לי מצב דירה עתידי אבל אני משלם שכירות על דירה במצב סביר ולא על דירה שיש נזילה מגשם במשך שנתיים. איך לדרש החזר כספי מבעל דירה?או שכן או ועד בית ?אפשר לדרוש פיצויים על פגומת נפש ופגיעה במצב בריאותי שלנו. אז את מי לתבוע משכיר ועד בית ,שוכן ?

    • את מי לתבוע בגין נזילה בגג
      עו"ד יהודה וישניצקי | 28/11/2014 09:30

      שלום רב
      התשובה היא גם וגם וגם
      כנגד השכן - אשר לפי הנטען על ידך גרם לנזק בשל הבניה שביצע
      כנגד ועד הבית - אשר אחראי על תיקון ליקויים בגג בהנחה שהגג הוא רכוש משותף ולא הוצמד לאחת הדירות
      ובנפרד -כנגד המשכיר אשר התחייב להעמיד לרשותך דירה תקינה המאפשרת שימוש סביר וכנגדו ניתן לפעול גם בדרך של קיזוז/ ניכוי הנזק שנגרם מדמי השכירות
      אשר לתביעה כנגד להכן וועד הבית - לפני הגשת תביעה יש להיעזר בחוות דעת מומחה ובהתאם לחוות הדעת להחליט מי יהא הנתבע. לחלופין (וכך הייתי פועל) - יש לתבוע את שני הגורמים הללו ובית המשפט יקבע מי המזיק ואת חלוקת האחריות ביניהם
      בברכה
      עו״ד יהודה וישניצקי
      מנהל פורום נדלן ומקרקעין

    • תודה רבה  לת
      YO | 30/11/2014 09:33