אין צורך באישור לשכה מיוחד

  • תחילת התמחות
    אמיר | 23/11/2014 18:27

    שלום רב,
    התקבלתי להתמחות במשרד ממשלתי החל ממרץ 2015.
    אמנם, נמסר לי כי המשרד מעוניין כי אתחיל כבר בדצמבר2014 אלא שהעניין תלוי באישור של הלשכה לתחילת התמחות מדצמבר
    הלשכה טרם ענתה לפניית המשרד בנידון.(למעלה מחודש)

    אבקש לדעת למה לפי הלשכה צריך דווקא ממרץ ?
    וכן האם יש משהו שאוכל לעשות כדי לזרז את הענין?

    • אין צורך באישור לשכה מיוחד
      יהונתן | 23/11/2014 20:20

      ממה שידוע לי- אין מועדים מסויימים בהם ניתן להתחיל התמחות מבחינת חודשי השנה- מבחינת הלשכה ניתן להתחיל בדצמבר בדיוק כמו שניתן להתחיל במרץ, והכל בתנאי שסיימת את חובותיך האקדמיים (להוציא שני ציונים בקורסים בהם סיימת את חובות השמיעה).
      לא ברור לי מדוע אמרו לך במשרד הממשלתי שאתה זקוק לאישור הלשכה- עליך לשלוח את הטפסים על תחילת התמחותך ללשכה, והיא אמורה לאשרם (זה קורה בדרך כלל לאחר שהתחלת התמחות בפועל)- אך אין צורך באישור מראש של הלשכה להתחלת התמחות בדצמבר...

      זו המצאה שלא ברור מאין באה...

    • תחילת התמחות - אישור מהלשכה

      כפי שנאמר מקודם, אין מועדים קבועים לתחילת התמחות וניתן להתחיל בכל ימות השנה.  האישור היחידי שאתה צריך הוא אישור ממוסד הלימודים כי סיימת את כל חובות השמיעה ונותרו לך לקבל לכל היותר 2 ציונים ב-2 קורסים.

      עם קבלת האישור ניתן להתחיל את ההתמחות במקום ההתמחות ולהגיש את הבקשה לתחילת התמחות בלשכה.

      בקשה לתחילת התמחות שהוגשה תוך 14 ימים מיום תחילת ההתמחות בפועל תחשיב רטרואקטיבית גם את ימי ההתמחות טרם קבלת האישור מהלשכה.