איך להתכונן לבחינה בעל פה של לשכת עורכי הדין?

  • לחץ לקראת הבחינה בעל פה
    אנה | 12/11/2014 12:08

    בשעה טובה עברתי את הבחינה מפעם השניה.
    בעוד שבוע אני ניגשת לבחינה בעל פה, ומשום מה אני לא מצליחה לילמוד בשל הלחץ שהשתלט עלי.

    אני פוחדת לקבל בלאק אוט מוחלט ולא להבין מה שואלים אותי. אין לי טיפת ביטחון בבחינה בעל פה, וגם בכתב ( עד עכשיו לא מעקלת שעברתי)
    על כן כל מי שהבחינה כבר מאחוריו ויכול לשתף אותי ולתת טיפים להתמודדות עם הסיטואציה  הלא פשטה הזו אני אשמח.
    תודה מראש ובהצלחה לכל הניגשים .

    • איך להתכונן לבחינה בעל פה של לשכת עורכי הדין?
      אודי | 12/11/2014 12:57

      שם הם מפרסמים חוברת של שאלות שנשאלו במועד הקודם במבחנים בעל פה וכל אחד שפרסמו אותו גם מפרסם את ההרגשה שלו ודי מרגיע - זה מומלץ גם מהקטע הרגשי כדי להירגע וגם מהקטע של השאלות כי נותנים שם שאלות שנבחנים אמיתיים נשאלו כמעט בכל התמחות..

    • מעכלת, לא "מעקלת"  לת
      יורופידיס | 12/11/2014 18:35

      • טעיתי, מצטערת  לת
        אנה | 13/11/2014 01:43

    • איך להתכונן לבחינה בעל פה?

      לאחר שלמדת לבחינה בכתב את כבר אמורה להיות מוכנה לבחינה בעל פה.

      אלא שהפעם יש צורך לתת דגש על הנושאים הקשורים לדוח ההתמחות שלך בהם צריכה להיות לך שליטה מוחלטת. מאחר וההסתברות שתישאלו על נושאים אלו היא גבוהה יותר. חשוב גם לקרוא את חוברת רשמי הבחינה מחודש נוב' 2013 - דבר זה יכול להביא לתרומה משמעותית להכנתך ולאופן תפקודך במהלך הבחינה.      כמו כן מומלץ  להכין מראש שאלה משפטית שנתקלתם בה בהתמחות, באופן שלא יעלה על חצי עמוד ולשנן אותה היטב - לא מעט צוותים נוטים לבקש מנבחן להעלות סוגיה משפטית כאשר מצוין בדוח ההתמחות של הנבחן תחומי התמחות שאינם בתחום עיסוקם העיקרי של הצוות הבוחן  חשוב לציין, כי אם מופיע בדוח ההתמחות שלכם תחומים נוספים בהם המשרד עוסק, על אף שאתם ספציפית לא עסקתם בהם במהלך ההתמחות, קחו בחשבון שמבחינת הצוות הבוחן אתם אמורים לדעת להשיב גם על שאלות בתחומים אלו; ולכן גם לכך עליכם להיערך בהתאם ולחילופין לדעת איך לספק תשובות מסודרות והגיוניות מדוע אינכם בקיאים באותם תחומים ומדוע לא עסקתם בהם במשרד.      עליכם לדעת, שאופי הבחינה בע"פ אינו מצריך רמת ידע של שליטה אבסולוטית במועדים/מותבים וכו', אך צריך לדעת את הכיוון ורוח הדברים. כך לדוגמא אם לא זוכרים משהו ספציפי, אז תשובה טובה האומנם יכולה להיות שאינך זוכר במדויק, אבל מן הראוי שתדע לכוון את התשובה באיזה חוק זה מוסדר, לפיכך תמיד חשוב להיות בקיא בכל סדרי הדין (אזרחי ופלילי). לא יזיק לנסות לתרגל ולהשיב על שאלות בקול רם מול חבר או בן משפחה שמחזיק את התשובות. לא כל כך משנה התוכן בשלב זה אלא איך אתם מתנסחים, איך אתם מתגברים על הלחץ ואיך אתם מנסים לחשוב ולהגיע לפתרון. העיקר שתתנסחו היטב גם אם אתם לא יודעים את התשובה, בסופו של יום, אחרי שכבר עברתם את הבחינה בכתב, הצוות הבוחן רק בא לגשש ולראות שיושב מולו עורך דין שייצג את הלשכה בכבוד.

      בברכה,
       אורן טסלר, עו"ד
       מנהל הפורום

      • תודה רבה על המידע  לת
        רמי אליהו | 18/11/2014 14:09