שאלת הבהרה

  • התיישנות
    דור | 31/10/2014 18:22

    שלום,

    מה היא תקופת ההתיישנות על הטרדה מינית בקטינה?

    • שאלת הבהרה
      עו"ד אמיר מורשתי | 02/11/2014 16:36

      דור שלום רב, התשובה לשאלתך תלויה רבות באופי ההטרדה המינית- האם מדובר למשל, במעשים מגונים? סחיטה באיומים כשהקטינה נדרשה לעשות דבר בעל אופי מיני? התייחסות חוזרת המתמקדת במיניות הקטינה? ( הכל מוגדר כהטרדות מיניות אך תקופת ההתיישנות משתנה )
      האם המטריד מינית היה בן משפחה של הקטינה ?

      • אופי ההטרדה
        דור | 02/11/2014 20:42

        ההטרדה הייתה בעיקר על התייחסות חוזרת המתמקדת במיניות הקטינה, שיחות רבות על מין, ונסיון שכנוע לבוא במגע פיזי (אך לא היה שום מגע פיזי) והמטריד לא היה בן משפחה

        תודה שוב

        • התיישנות עבירת הטרדה מינית
          עו"ד אמיר מורשתי | 05/11/2014 09:52

          דור יקר, במקרה שאתה מתאר, מדובר בהטרדה מינית שהעונש על העובר אותה הוא עד שנתיים מאסר ( ואם הייתה אף התנכלות בהמשך הוא עד 3 שנים ).
          מדובר על עבירת עוון ( עבירה שהעונש הקבוע לצידה הוא עד שלוש שנים ) ומכאן שההתיישנות היא חמש שנים מיום ביצוע העבירה ( בתוך החמש שנים מאפסת את מרוץ ההתיישנות ומתחילה אותו מחדש ).
          מקווה שהייתי לך לעזר