תביעה שקרית של רודפת בצע

  • אני באמת לא אשמה
    טל | 31/10/2014 18:09

    שלום רב העליתי בעבר את העניין בפורום, אך מכיוון שחלו התפתחויות אחזור על תיאור המקרה ואוסיף לשאול: לפני מספר שבועות נסעתי באזור חניה כשמשמאלי(בכיוון ההפוך לי) הגיע רכב. כשחלפנו אחת ליד השניה, הנהגת שברכב השני התחילה לצעוק: "מטומטמת, שרטת לי את הרכב. את תשלמי על זה. תני לי פרטי ביטוח". ואז יצא מהרכב בעלה והחל גם הוא לצרוח :"את תשלמי לנו". "כבר מעכשיו תפעילי את הביטוח שלך". זאת, חשוב לציין, מבלי שהם בכלל הסתכלו על הרכב שלהם. הגברת התיישבה לי על הרכב ולא הפסיקה לדפוק ולצעוק, ואני פתחתי את החלון ואמרתי לה שאני לא מוסרת כלום עד שהמשטרה תגיע. היא אמרה לבעלה:"תצלם את הרכב שלה בכול פוזיציה אפשרית". אגב, הפוזיציה של הרכב לא הייתה רלוונטית בכלל, שכן נסעתי לאחור כשהתחילה לצרוח שאסע לאחור ואתן לה פרטים. ואז היא התקשרה למשטרה (כנראה כדי להקדים אותי). כשעבר עובר אורח ביקשתי את הנייד שלו והתקשרתי גם למשטרה. כשהגיעה המשטרה שיקרה שרציתי לברוח, שפגעתי בה בכוונה, והכחישה שנהגה באלימות ובאיומים, ואף אמרה שאני זו שצעקתי וקיללתי. הגברת הפנתה את השוטר לראות את ה"שריטה" ברכב שלה ואמרה שכהוכחה לאותה פגיעה הוא יכול לראות את השריטות ברכב שלי. יפה לה לאותה גברת להוכיח את שקריה בשריטות שיש לי ברכב, בעוד שכול הרכב שלי מלא בשריטות מיום שנקנה. ביקשתי מהשוטר שיצלם את הרכב שלה, כי לי, כאמור, לא הייתה סוללה בפלאפון, והוא אמר שאינו מורשה לעשות זאת. ברור לי שהגברת מנסה להוציא כסף מהביטוח. אני בטוחה שהיא תכננה זאת מראש. שלחתי הצהרה לביטוח האומרת שלא קרה דבר, והביטוח, מן הסתם, לא יסכים לשלם לה, והגשתי תלונה במשטרה על תקיפה. החשש שלי שכשהגברת רודפת הבצע והאלימה תקבל דחייה מהביטוח שלי, היא תגיש תביעה בבי"ד לתביעות קטנות, ומן הסתם, תטען שהשריטה שיש לה ברכב נגרמה על ידי, וכהוכחה תראה להם תמונה של הרכב שלי, שכאמור שרוט כולו. אני שבה ומדגישה, שאני לא הרגשתי שום מגע בין הרכבים, ואם היה מגע כמו שאותה אישה טוענת ונשרטו שני הרכבים, הרי יכולתי לטעון שהיא זו שגרמה לשריטות בדיוק כפי שהיא טוענת הפוך. החשש שלי הוא שאני כבר הצהרתי בפני המשטרה וחברת הביטוח שלא היה מגע ושלי לא נגרם נזק, אז איך אני יכולה לטעון אחרת? אני חוששת מאוד מכך שמזימתה של אותה רודפת בצע תצליח לה ותפגע בי. אודה לעזרתכם הדחופה, טל

    • תביעה שקרית של רודפת בצע
      עו"ד יקי רנד | 02/11/2014 13:00

      יתכן שבעקבות תלונתך, הנהגת המעורבת נחקרה במשטרה. כאשר התיק ייסר, תוכלי לצלם את עדותה ולעשות בכך שימוש במשפט.
      מכל מקום, מאחר וטרם נתבעת, אני מציע להמתין בסבלנות, ולעקוב האם מתקבלת תביעה. בבוא העת, אותה נהגת תצטרך להוכיח כי את זו שגרמת לנזקיה. העובדה שהיא תצביע על שריטות ברכבה, עדיין איננה מחייבת כי את זו שגרמת לה את אותן שריטות.

      • תודה עו"ד רנד  לת
        טל | 10/11/2014 20:57