שכבתי עם נשא איידס שלא הודיע לי שהוא נשא. האם מדובר במעשה פלילי?

  • אני גבר ושכבתי עם מישהו שידעתי בדיעבד שהוא נשא HIV
    אקי | 28/10/2014 16:14

    מדובר בשחקן פורנו ישראלי ,הבחור לא הודיע לי שהוא נשא איידס וידעתי ממקורביו שהוא כן, עשיתי בדיקה אחר 3 חודשים והכל כשורה.
    עכשיו האם זה נחשב פלילי שהבחור לא הודיע לי שהוא נשאHIV ומה אפשר לעשות בנידון?

    • שכבתי עם נשא איידס שלא הודיע לי שהוא נשא. האם מדובר במעשה פלילי?
      עו"ד אייל בסרגליק | 30/10/2014 13:51

      אקי שלום וברכה, מדובר בעבירה פלילית על פי סעיף 218 לחוק העונשין (מעשה העלול להפיץ מחלה).
      בישראל, החוק מטיל אחריות פלילית על מי שגרם/גרמה להפצת הנגיף, אפילו אם עשו זאת ברשלנות ולא בכוונה. המשמעות הינה ברורה- אדם שידע שהוא נשא חייב לנקוט כל אמצעי זהירות אפשרי כדי למנוע הפצתו (בעיקר ע"י אמצעי הגנה). העמדה לדין אפשרית גם על עצם הסיכון שנגרם גם אם לא התרחשה הדבקה, וכמובן שניתן לתבוע אזרחית גם על נזק שנגרם כתוצאה מכך.
      מקווה שהייתי לעזר, בברכה, אייל

      • הספק הוא לגבי חובתו ליידע גם בתנאי שהקפיד על אמצעי
        איציק הימן | 01/11/2014 19:36

        הגנה. במידה והקפיד כאמור, אינו עובר על הסעיף. וישנו צד שני לאותה משוואה, אם לא הקפיד על אמצעי הגנה ומנגד אינו מאובחן ולא ידוע לו שהוא נשא - הסעיף כן חל עליו, לפחות לכאורה.

        מכאן, שלא שאלת היותו נשא מאובחן עומדת על הפרק - הרי יתכן שאינו יודע כלל - אלא ההקפדה על אמצעי מניעה, וההבדל היחיד במקרה שהוא כן יודע נוגע לביסוס התביעה.

      • עו''ד אייל בסרגליק- שאלה באותו תחום
        ק. | 02/11/2014 23:44

        עו''ד אייל בסרגליק שלום רב !
        רציתי בבקשה לשאול מה קורה בתרחיש של הדבקה לא במחלה מסוכנת ?   בהרפס  ( למרות שגם הרפס יכול לגרום במקרים נדירים לדלקת מוח ולמות ילוד ).
        מדובר בקרובת משפחה ,שיצאה תקופה מסויימת עם חבר ראשון שלה ,והנ''ל הדביק אותה בהרפס. (  ידע שנשא את הנגיף אך טען שלא הייתה לא התפרצות בעת המגע)  . לא הודיע לפני שנושא את הנגיף. בארה''ב ראיתי כי הפסיקה מכירה בחומרת העניין  { ניתן לקרוא פסיקה

        • -המשך
          ק. | 02/11/2014 23:58

          herpes lawsuit- לדוגמא
          "I think that the juries acknowledged the severity of the STD transmission and what that means -- the kind of impact that has on an individual for the rest of his or her life personally and socially," said David Baron, a partner with Slovak, Baron &  \\\\
           In cases of incurable STDs, such as herpes and HIV/AIDS, a person who has been unknowingly infected by a partner may have the legal right to seek compensation for their suffering." וכו'- יש המון דוגמאות האם יש תקדמים בארץ?  ובמיוחד שהמקרה מצער מאוד ,שכן לקרובתי לא היו כלל פרטנרים לפני . והבחור שהדביק התנהג בצורה מזעזעת לאחר מכן.
          בגלל הסטיגמה החברתית ,לא יכלה ליצור קשרים מאז. אודה לעצתך!

          • המשך-
            ק. | 03/11/2014 00:11

            כאמור גם רופאים מכירים בחומרת העניין
            “Although genital herpes is treatable, it is a lifelong" infection that exacts a tremendous psychological and physical toll on the infected individual,”

            ובארה''ב יש קבוצות תמיכה רבות לאנשים שנדבקו בגלל ההתמודדות לכל החיים ,הן פיזית והן רגשית . ניתן למצוא באינטרנט
            Herpes Support Groups .

            • המשך
              ק. | 03/11/2014 00:17

              יש לציין שאף שאלה אותו לפני אם אין לו מחלות מין .
              כידוע מחלות יכולות לעבור אף ללא פצע פתוח אלא על-ידי חלקיקים זעירים של נוזל או רוק (הפרשה של וירוס ללא נגעים.  אך לטענתו הוא לא היה בעת התפרצות ו"לא ידע שזה מדבק" ..לכן הוא אינו אשם ..