צו נגד הטרדה מאיימת

  • צו הגנה או צו למניעת הורדה מאיימת??
    שירי | 26/10/2014 04:15

    שלום
    סליחה מראש על האורך..

    קצת על העבר:
    לפני כשלוש שנים בעלי יצר מריבה בזמן טיפולי הפוריות. הוריו התערב. הוא לא מבלה מסיפק. פתח נגדי 3 תיקים ברבנות שלום בית. גירושין או ממון. ניסה לגנוב הכסף מחשבון הבנק ועוד קצרה היריעה מלפרט.
    כל הלעיל גרם לי להגיע להריו בסיכון ואישפוזים חוזרים בבי״ח.
    הוא שמע על כך. בכה. ריחמתי עליו. חזרנו.
    מאז אני לא אבוטחת בו.
    וכמובן שלא מדברת עם הוריו לאחר שקיבלו ממני יחס מעולה כל הזמן הזה. והוא מודה בכך.

    מאז נולד ילד נוסף.
    מזה מספר חודשים שהוא חזר לסורו.
    הוא דורש להשלים עם הוריו. לעבור מביתינו שקרוב להוריי לבית אחר. הבית עם משכנתא יש לציין. מעוניין להשכירו ולהשכיר במקום אחר.
    וכן הרכב של הוריי שאני משתמשת בו לפעמים הוא אוסר עליי זאת. אלו תנאיו להמשך הנישואים.

    באחד הלילות לפני שבוע ביקשתי מאבי להגיע כי חששתי ממה שעלול לעשות מכיוון שהיה עצבני וכשאבי הלך אחותי מיד באה וישנה בביתי.
    למחרת הוא שלח לי הודעה שהוא יודע שאבא שלי בא כדי לשמור עליי וכנל לגבי אחותי.
    מאז אותו לילה אני ובנותיי לא ישנות בבית.
    זה היה ביום חמישי.

    אני מבקשת צו. הבעיה שאיני יודעת מה לבחור מהם. והיכן עושים זאת.

    אנא עזרתכם

    • צו נגד הטרדה מאיימת
      לי | 26/10/2014 09:15

      שירי שלום,
      ראשית אם את חשה מאוימת ואם זהו המצב בפועל אייעץ לך לפנות למשטרת ישראל, מעבר לכך ביכולתך לקבל את הצו ללא כל קשר לפניה למשטרה, על פי החוק למניעת הטרדה מאיימת את זכאית לפנות בבקשה לקבלת צו נגד הטרדה מאיימת, לשם כך עלייך לפנות לבית המשפט השלום הקרוב אלייך, פני למזכירות בית המשפט ובקשי למלא טופס בקשה לקבלת צו נגד הטרדה מאיימת, בית המשפט יקיים דיון בנושא ויקבל החלטה מתאימה בנסיבות העניין.

      בהצלחה.

    • לדעתי, השאלה שלך אינה מגלה עילה לצו קישור
      עופר בן אברהם | 26/10/2014 21:57

      איני טוען שאין לך עילה, אלא שאיני מוצא את העילה בשאלתך. את מתארת את תחושותייך, אך אינך מציינת שום מעשה שעשה בעלך, המצדיק צו הגנה או צו מניעת הטרדה מאיימת נגדו. ועלייך להביא בחשבון, שבקשה קנטרנית לצו מבית המשפט עשויה להביא לחיובך בהוצאות, ותלונת שווא במשטרה עלולה לסבכך בתביעת דיבה.
      על כל פנים, אם יש יסוד סביר להניח, על סמך התנהגות בעלך, שאת חשופה לאלימות מצדו, דעתי היא שעלייך לבקש צו הגנה, ורצוי בבית המשפט לענייני משפחה (אף כי אפשר גם בבית משפט השלום). ואינך צריכה להתלבט בשאלה אם עדיף צו הגנה או צו מניעת הטרדה מאיימת, משום שאת יכולה לבקש את הראשון, ולחלופין את השני, מה גם שבית המשפט מוסמך להוציא את השני, על-פי שיקול דעתו, אף אם תבקשי רק את הראשון, בהתאם לסעיף 2(ח1) לחוק למניעת אלימות במשפחה:
      "בית משפט הדן בבקשה למתן צו הגנה לפי הוראות חוק זה, רשאי לתת גם צו מניעת הטרדה מאיימת לאדם, לעניין בן משפחתו, בהתאם להוראות חוק מניעת הטרדה מאיימת, התשס"ב - 2001".
      את הבקשה יש להגיש על-פי המפורט בתקנות למניעת אלימות במשפחה (סדרי דין).
      מידע נוסף תמצאי באגף הסיוע המשפטי של משרד המשפטים המקושר מטה.

      האגף לסיוע משפטי

      • נ"ב
        עופר בן אברהם | 26/10/2014 22:01

        כדי להסיר ספק, באמור לעיל הבעתי את דעתי בלבד, ואין בו שום עצה או המלצה כיצד לנהוג.