היעדרות בשל מחלה ילד

  • הילד לא מרגיש טוב ונעדרתי מהעבודה
    רחלי | 21/10/2014 22:33

    ערב טוב!

    הילד שלי לא מרגיש טוב עם דלקת עיניים מדבקת ובנוסף גם דלקת אוזניים הרופאה אמרה שאינו יכול ללכת לביה"ס עד לאישור שלה .. כרגע אני איתו כבר 4 ימים ..

    אני גננת אם בגן פרטי

    מה הזכויות שלי במקרה זה?

    תודה רבה ..

    ורק בריאות רחלי

    • היעדרות בשל מחלה ילד
      עו"ד שי בן נתן | 22/10/2014 06:35

      עובדת עם ילד שטרם מלאו לו 16 שנים, זכאית לנצל 8 ימי מחלה מימי המחלה הצוברים שלה בשנה עבור טיפול בילדה החולה במידה ובן זוגה לא נעדר מעבודתו בשל כך. במקרה שהילד נמצא בהחזקתה הבלעדית של העובדת, או שהעובדת היא הורה יחיד של הילד, הזכאות היא עד 16 ימים בשנה. על כן את יכולה להעביר למעסיק אישור מחלה של הילד ותהי זכאית לדמי מחלה.