כאשר אתה משלם לעו"ד אתה קונה מעבר לשכ"ט

  • לגבי הסכם תנאי שימוש לתוכנה
    גיל | 25/08/2014 20:07

    שלום,
    ברשותי תוכנה שפיתחתי ואני בשלבים סופיים של הוצאה לאור.
    לתוכנה הייתי צריך הסכם תנאי שימוש.

    אז דיברתי כבר עם עורך דין, והוא נתן לי הצעת מחיר של 6000 ש"ח. נבהלתי קצת מהמחיר וחשבתי איך אפשר לחסוך את העלות.

    נכון לעכשיו אין לי איך להוציא 6000 ש"ח ולכן אני שולל אפשרות של הוצאה כזאת.

    לבסוף חשבתי פטנט - למצוא הסכם תנאי שימוש עם הקריטריונים הבאים:
    1) ההסכם הועתק המון פעמים (כיוון שאם הוא הועתק אז זה אומר שהסיכויים שזה הסכם טוב הם גדולים)
    2) ההסכם מכסה את הנושאים: הגבלת אחריות , זכויות יוצרים , הנדסה לאחור
    3) ההסכם משומש בתוכנות עם אופי דומה לתוכנה שלי (תוכנות עם סיכוי לעשות נזק כלשהו).

    מצאתי כזה הסכם. זה ההסכם שמצאתי:

    https://www.google.com/search?q=%22You+must+not+remove+or+alter+any+copyright+notices+on+any+and+all+copies+of+the+SOFTWARE+PRODUCT%22&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls={moz:distributionID}:{moz:locale}:{moz:official}&gws_rd=ssl

    את ההסכם ערכתי קצת ועשיתי את השינויים והתוספות הבאים:
    1) איפה שכתוב שם חברה החלפתי ל OWNER כאשר בהתחלת ההסכם, כתבתי לצד "OWNER" את השם שלי בסוגריים. זה בהתבסס על השראה שקיבלתי ממה שאנשים אחרים עשו. יש יישויות שכינו את עצמם כ OWNER אז גם אני עשיתי את זה(כאשר יש דברים שאני עושה שאני לא ממש מבין בהם אז אני עושה אותם לפי מקורות השראה. זאת הדרך שלי לפעול בחיים..)

    אני מתכנן להשתמש בהסכם הזה רק בשלבים שהתוכנה שלי לא קיבלה הרבה חשיפה. ברגע שהתוכנה תצבור יותר פופולריות והיא תתחיל לצבור חשיפה אז בשלב זה אני אשדרג את ההסכם להסכם מקצועי יותר שיעלה לי כסף.

    השאלה שלי היא האם התוכנית שלי בטוחה מספיק?

    התוכנית היא להשתמש בהסכם זה(עם השינוי שעשיתי) רק בשלבים הראשונים כאשר התוכנה לא קיבלה הרבה חשיפה. וברגע שהתוכנה תצבור תאוצה, אני אשדרג את ההסכם להסכם שעולה כסף.

    אם התוכנית טובה אז אחרי איזה כמות של משתמשים שישתמשו בתוכנה שלי כדי לשדרג את ההסכם?

    אני אישית חושב שהבסיס של התוכנית הוא הגיוני ונכון. רק שצריך לקבוע את הקריטריונים למתי כדי לשדרג את ההסכם.

    אני חושב שהתוכנית נכונה מהסיבות הבאות:
    1) במידה והתוכנה לא תצבור תאוצה ולא תצליח אז אני לא אפסיד את ההוצאה היקרה על כתיבת הסכם תנאי שימוש. במקרה כזה הסיכוי שתהיה נגדי תביעה הוא נמוך כי התוכנה לא הצליחה ואני אוריד את התוכנה והאתר מהאוויר.
    2) במידה והתוכנה תצליח, אוכל לגייס הרבה יותר בקלות מימון לשדרוג ההסכם והגנה של עורך דין ובכל מקרה אני אשדרג את ההסכם(גם אם לא אצליח לגייס מימון). במקרה כזה יש סיכויים גבוהים יותר שההשקעה תחזור מהרווחים כי התוכנה הצליחה.

    כלומר זו תוכנית של Win-Win. אם זה לא מצליח - הפסדתי ממש מאט הוצאות(כמה שקלים בודדים על אחזקת האתר) ולגבי תביעה פוטנציאלית, סביר להניח שזה לא יקרה כי התוכנה לא הצליחה ובמצב כזה אני גם אוריד את התוכנה מהאוויר.

    אם זה יצליח - אני אשדרג את ההסכם. יכול להיות שבעלות נמוכה מ 6000 ש"ח כי מדובר בשדרוג ולא בכתיבה מחדש(כי יש כבר הסכם) וסביר להניח שאת הכסף על השדרוג אני אשיג ממקור שיממן את זה.
    במצב הזה הסיכון האומנם גודל כי התוכנה משומשת בקרב יותר משתמשים אך בגלל שבמצב הזה שילמתי לעורך דין שיספק לי הגנה מקצועית, הסיכון יורד.

    מישהו הציע לי את האפשרות להעלות את האתר ללא התוכנה ורק עם סרטוני ווידאו והסברים על התוכנה ולראות אם יש היענות לזה. ואם אני אראה שיש לזה היענות, כלומר הרבה אנשים יבקשו את התוכנה, אז במצב כזה אני אדע שכדי להשקיע בזה ואולי אני אשיג מימון.

    אני לא בעד התוכנית הזאת כיוון שבתוכנית הזאת יש חיסרון מרכזי והוא שהתוכנה לא שוחררה בשלבים הראשונים. נאמר לי ממישהי שאנשים עשויים לא לאהוב את זה שהתוכנה לא שוחררה. בנוסף לכך לדעתי זה עשוי לפגוע בפרסום של התוכנה כיוון שהתוכנה עצמה בנוייה באופן כזה שהיא תעזור בפרסום שלה כי יש בה כפתור לשיתוף ומדי פעם היא מבקשת מהמשתמש לשתף אותה ויש עוד סיבות למה התוכנה תעזור בפרסום שלה..
    לכן עדיף ללכת על תוכנית שבה התוכנה משוחררת בשלבים הראשונים.

    קצת רקע רלוונטי על התוכנה:
    * התוכנה עשויה לעשות נזק למערכת הפעלה אך הסיכויים הם אפסיים לדעתי
    * התוכנה עשויה לגרום לנזק של איבוד נתונים
    * יש 11 תוכנות שהם קצת דומות לתוכנה שלי.

    אשמח לקבל חוות דעת.

    • כאשר אתה משלם לעו"ד אתה קונה מעבר לשכ"ט
      ofer309 | 26/08/2014 04:51

      גם שקט נפשי במיוחד וככל שלעו"ד יש ביטוח לפיצוי בגין תביעות נזיקיות אם וכאשר יתבע. יחד עם זאת על פניו  העלות של 6000 ש"ח יקרה מאד לשירות המבוקש.
      בעיה עתידית עלולה להתעורר בפרשנות החוזה. במיוחד לאור סעיף 25 לחוק החוזים הכללי בכלל וככל שתהיה מעוניין למכור את התוכנה ללקוחות רבים אז גם על פי חוק החוזים האחידים בפרט במיוחד כאשר אחד התנאים יוגדרו כ"תנאי מקפח" או ההלכה שחוזה יפורש לרעת מנסחו במצב אי בהירות (לרעתך) אשמח לסייע לך שם המשתמש שלי בגימייל דוט קום

    • תנאי שימוש לתוכנה
      עמית | 26/08/2014 13:44

      גיל שלום,

      המחיר שהוצע לך אכן גבוה משמעותית מהמקובל בשוק, ובמיוחד ביחס לחברות סטארט אפ.
      יחד עם זאת, לא ניתן לזלזל בתנאי השימוש בתוכנה, ובמיוחד אם יש חשש אמיתי לגרימת נזקים למשתמשים. אני חושב שכדאי לך לשקול שוב קבלת סיוע מעו"ד המתמצא בתחום, בנסיבות אלה.
      בקשר להערתו של עופר (מעליי) אציין, כי החשש לתנאי מקפח בחוזה אחיד הינו נכון בהיבט הפורמאליסטי - משפטי, אך האמת היא שבפרקטיקה בשוק - כולם מסתמכים על תנאי שימוש, וברוב המקרים אלה אכן נאכפים.
      אשמח לסייע לך במידת הצורך.

      בברכה,
      עמית