השמצה בפורום האם קמה עילת תביעה?

  • שלום רב. מישהו השמיץ אותי קשה מאוד בפורום. עשיתי
    גלי | 24/08/2014 07:23

    צילום מסך

    נודע לי שאם הצגתי עצמי בכינוי ולא בשמי האמיתי כפי שנהוג לעשות אין לי קייס לתבוע אותו

    האם זה נכון

    תודה רבה

    • השמצה בפורום האם קמה עילת תביעה?
      עו"ד בן קרפל | 24/08/2014 12:30

      גלי שלום רב,

      איני יודע מהיכן נודע לך הדבר, אך במידה ותהיה לך דרך להוכיח בוודאות כי, אותו אדם ידע שאת היא זו שעומדת מאחורי הכינוי וכי קבוצת האנשים שקראה את הפרסומים אודותיך ידעו כי האדם המכונה X הוא בעצם את, תעמוד לך עילת תביעה במידה ובדברים שפורסמו אודותיך הייתה באמת לשון הרע.

      הנושא הזה יכול להפוך ללא כדאי, כאשר את רוצה להגיש תביעת לשון הרע כנגד אדם אשר הסתתר מאחורי "כינוי" במרשתת , שאז תצטרכי להוכיח מי עומד מאחורי הכינוי והדרך המקובלת לעשות את זה היא בעזרת בקשת צו לחשיפת פרטי IP , צו אשר כמעט ולא ניתן יותר.

      כאשר את היא זו שהחזיקה בכינוי ואותך השמיצו, פתוחה בפניך הדרך להגשת תביעה בגין חוק איסור לשון הרע.

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ראה גם עו"ד בן קרפל בוידאו

      • עו''ד יידע אותי. מכיוון שלא הסתפקתי בתשובתו פניתי
        גלי | 25/08/2014 00:24

        לכאן.

        לא הבנתי אותך. אותו אדם לא מכיר אותי. זה קרה בפורום צרכנות בתפוז. האנשים שם אנונימים כפי שאתה יודע

        אתה טוען שלא ניתן לאתר אדם באמצעות כתובת IP. אז איך אוכל לתבוע אותו

        זה אומר שכל אחד רשאי להשמיץ ולהשפיל באינטרנט כאשר מתחשק לו?  מדובר ברצח אופי

        תסביר לי בבקשה שוב

        תודה