פרטים מהליך גירושין האם לשון הרע ?

  • סיטואציה
    דניאל | 23/08/2014 18:58

    שלום

    לאח שלוש שנות נישואים גיליתי כי אישתי בגדה בי עם בחור מחוג לריקדי עם אליו היתה הולכת
    כרגע בתהליכי גירושין.

    יש בידי הוכחות חותכות (מכתבים.. הודאה שלה.. מיילים.) שאכן היתה בקשר אם אותו בחור
    כיוון שסחטה אותי כלכלית - הסכמתי לערוך חוזה גירושין ובו הגירושין הם בהסכמה.

    האם אני יכול לכתוב בדף הפייסבוק שלה כך שכולם ידעו כי הגירושין הם על רקע בגידה?
    לא מדבר על פוסט פוגעני - רק אציין כי היא משקרת לכולם וכי הגירושין היו על רקע בגידה
    האם אני יכול או צריך בעצם לכתוב כי אני כותב זאת רק עמ שלא יפגע שמי הטוב - שכן היא לא הולכת ומספרת שבגדה.. היא טוענת בפני כולם כי התעללתי בה או "לא הסתדרנו" או שקרים אחרים.

    האם זה חושף אותי לתביעה של הפרת פרטיות? או דיבה ? (אין פה דיבה כי הכל אמת...)

    תודה

    • פרטים מהליך גירושין האם לשון הרע ?
      עו"ד בן קרפל | 24/08/2014 12:23

      דניאל צהריים טובים,
      בשאלות מהסוג הזה אנו נתקלים מדי יום והתשובה היא תמיד זהה, חופש הביטוי הנה זכות חוקתית, אך לא כל דבר דורש פרסום.

      תמיד מומלץ לאדם לשקול בכובד ראש פרסום ו/או התבטאות פומבית אשר יכולה לצייר אדם אחר באור שלילי זאת מבלי קשר האם תוכן הפרסום הינו אמת או שלא.

      אנשים רבים נוטים לחשוב שאם בפרסום המדובר יכתבו דברי אמת , הנם חסינים כנגד תביעות לשון הרע בשל הגנת "אמת דיברתי " המפורסמת המצויה בחוק איסור לשון הרע (סע' 14 לחוק ) ובכן לא כך הדבר.

      בכדי להבין את הסוגיה יש להבין מהי "הגנת אמת דיברתי" ומהן בכלל ההגנות הניתנות לנתבעים לפי חוק איסור לשון הרע.

      תחילה חוק איסור לשון הרע מעניק מספר מצומצם של הגנות אשר בשפה המקצועית אנו קוראים להם "הגנות מוחלטות" לדוגמא: על דברים שנאמרים במהלך הליך משפטי רובצת הגנת מוחלטת לפי חוק איסור לשון הרע, ולא ניתן יהיה לתבוע בגינם, כלומר אם מישהו יחליט לתבוע בגין דברים שנאמרו במהלך הליך משפטי והנתבע יטען כי עומדת לו הגנה על פי סעיף 13 (5) לחוק תקום לו הגנה מידית והתביעה כנגדו תמחק!!!.

      מנגד קיימות בחוק איסור לשון הרע מגוון הגנות נוסף, הגנות אלו אינן הגנות מוחלטות, ואף על פי שהן יכולות להיות הגנות טובות אין הדבר מובטח.
       לדוגמא: הגנת אמת דיברתי.( סע' 14 לחוק ) .
      "במשפט פלילי או אזרחי בשל לשון הרע תהא זאת הגנה טובה שהדבר שפורסם היה אמת והיה בפרסום עניין ציבורי...... "

      כלומר הגנת אמת דיברתי תהיה הגנה טובה אך לא מוחלטת ואם ימצא בית המשפט שלא היה בפרסום עניין ציבורי אמתי, לא תתגבש ההגנה והנתבע יחויב בפיצויים .

      משכך איני בטוח שזה יהיה צעד נכון לפרסם את הפרסום אודות אשתך ואיני בטוח שבשל הפרסום תגיע לתוצאה הרצויה אלא סביר להניח שתגיע בדיוק לתוצאה ההפוכה.

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ראה גם עו"ד בן קרפל בוידאו