האם הביטוי "פושע יהודי" מהווה עילה לתביעת לשון הרע

  • ביטוי גיזעני
    שלומי | 20/08/2014 20:22

    אני אזרח ישראל אם תעודת זהות ישראלית ומצאתי, שמול גורם בגרמניה, שאני רוצה לקיים איתו יחסים עיסקיים, אומן ישראלי גינה אותי בשיחה טלפונית אם הגורם ההוא בביטוי שאני "פושע יהודי".  , ביטוי . ששנחשב בגרמניה כביטוי אנטישמי ברמה עבירה פלילית. האם מדובר בהשמצה גיזענית ולשון הרע ומה הם הזכויות שלי מול האומן שפגע בשמי?

    • האם הביטוי "פושע יהודי" מהווה עילה לתביעת לשון הרע
      עו"ד בן קרפל | 21/08/2014 13:48

      שלומי שלום רב,

      אין ספק כי הביטוי "פושע יהודי" היינו ביטוי פוגע על אחת כמה וכמה כאשר הוא נאמר ו/או נכתב כביטוי על רקע אנטישמי גרידא ולא על רקע עובדתי( גנבת, רצחת וכו').

      הפסיקה בישראל קבעה ודנה בשורה שלמה של ביטויים גזעניים שנקבע שהם אכן מהווים לשון הרע, ניראה שגם כאשר קוראים לאדם " פושע יהודי" הדבר ייחשב כלשון הרע.

      ישנן כמה שאלות הבהרה שיש לדון בהן אל מול עו"ד המתמחה בתחום, טרם גיבוש אסטרטגיה משפטית לכיוון תביעה.

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ראה גם עו"ד בן קרפל בוידאו