האם ניתן לתבוע לשון הרע בגין מכתב שקרי שהופץ

  • לשון הרע
    חנה | 11/08/2014 00:26

    שלום, אני מורה מזה 13 שנה ואף פעם לא היו עליי תלונות, אני מקבלת כיתה חדשה ואחד האבות שמע עלי שמועות לא טובות הוא החליט לרשום מייל' לכל ההורים וגם למנהלת ובמכתב הוא מבקש שאני לא אחנך את הכיתה ויש לא מעט הורים שהצטרפו אליו וזה בלי שהם יכירו אותי בכלל רק על פי שמועות שאני יודעת שמדובר במשפחה אחת שבסוף השנה נשבר האמון בינינו והיא זו שמפיצה עלי את אותם שמועות, השאלה: האם אני יכולה לחנך את הכיתה ובמקביל גם לתבוע את האבא שכתב את המכתב והסיט את שאר ההורים (לא כל ההורים איתו אך יש קבוצה נכבדה שכן) ?
    תודה

    • האם ניתן לתבוע לשון הרע בגין מכתב שקרי שהופץ
      עו"ד בן קרפל | 11/08/2014 12:48

      חנה שלום רב,

      במידה ומדובר במכתב אשר תוכנו שקרי יכול שתקום לך עילת תביעה בגין לשון הרע.

      על מנת לתת תשובה ברורה בעניין עלי לקרוא את המכתב וללמוד את המקרה לעומקו.

      בנוגע לשאלה בסוף דבריך, זוהי שאלה אתית מוסרית ולא שאלה משפטית משכך שיקול הדעת בעניין נתון לך.

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע