האם בתלונה למשטרה יש לשון הרע ?

  • שכן מטריד - כיצד ניתן לזהות
    עמוס | 10/08/2014 22:15

    שלום.
    האם ניתן לבקש מהמשטרה פרטי המתלונן נגדי?
    הסטאוציה היא: קיים שכן שכל הנראה מתלונן מדי מספר ימים על מטרד רעש (מצד הכלב שלי) - למרות לא היו דברים מעולם.
    התוצאה היא שמדי מספר ימים אני "זוכה לביקור" לילי מצד חוליה משטרית (בד"כ בשעות הלילה המאוחרות).
    העניין מטריד אותי עד מאוד ומצד שני אינני יודע מיהו השכן המתנכל לי באופן שיטתי.

    תודה, עמוס.

    • האם בתלונה למשטרה יש לשון הרע ?
      עו"ד בן קרפל | 11/08/2014 10:00

      עמוס בוקר טוב,

      מהמקרה שלך עולות 2 סוגיות מרכזיות:
      1. האם ניתן לבקש מהמשטרה את פרטי המתלונן כנגדך?
      2. האם בתלונה שקרית המוגשת למשטרה יש לשון הרע?

      תשובה מלאה לסוגיה הראשונה ניתן לקבל בפורום משפט פלילי בניהולו של חברי עו"ד אמיר מורשתי.

      לגבי הסוגיה השנייה, ככלל אדם המגיש תלונת שווא ו/או תלונה שקרית לכל מוסד או גוף מסתכן גם בעבירה פלילית וגם בעוולה אזרחית מסוג לשון הרע  ומכיוון וזהו נושאו של הפורום אדון בקצרה בסוגיה זו.

      לשון הרע היא דבר שפרסומו עלול להשפיל אדם בעיני הבריות , לבזותו בשל מעשים או התנהגות המיוחסים לו.

      בהחלט ניתן לומר כי, ביקור קבוע של חוליה משטרתית בביתך בשעות הערב המאוחרות הוא דבר לא נעים, משפיל ומבזה .

      אם כן נשאלת השאלה האם מדובר במקרה קלאסי של לשון הרע ?

      חוק איסור לשון הרע אומנם קובע איסורים אך באותה נשימה הוא גם קובע הגנות אשר מתירות פרסומים ופעולות שיכולות היו להיחשב כלשון הרע.

      אחת ההגנות השכיחות ביותר היא הגנת תום הלב, כלומר במשפטי לשון הרע תהא זאת הגנת טובה אם האדם הנתבע יטען כי, עשה את הפרסום בתום לב, בהמשך קובע המחוקק בסע' 15 את הנסיבות בהן מותר לעשות פרסום לשון הרע בתום לב.
      בסע' 15 (8) נקבעה הגנה לאדם אשר הגיש תלונה בתום לב על אדם אחר, על התלונה להיות מוגשת לרשות מוסמכת אשר מוסמכת לחקור ולקבל תלונות.

      כאמור מדובר בהגנה טובה אשר השכן שלך יוכל להשתמש בה, רק חשוב לזכור שהבסיס לכל הוא כי, מדובר בפעולה שנעשתה בתום לב !!!!

      ובחזרה למקרה שלנו , כאשר השכן שלך מתלונן לדבריך במשטרה על דברים שלא קרו, הוא עובר גם עבירה פלילית וגם עבירה אזרחית, ובמידה ותצליח להמציא ראייה שמוכיחה כי מדובר בתלונות שווא שמקורן בשקר.
      יכול שתעמוד לך עילת תביעה כנגדו.

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      • חן חן  לת
        עמוס | 11/08/2014 22:53

      • האם לא בכך שהוא מתלונן זה כבר אומר
        שרה גליס | 16/11/2014 18:22

        יש לי שאלה  בנוגע לעניין שלו האם לא די בכך שהשכן מתלונן כל כמה ימים  זה כבר אומר שהוא לא עושה זאת בתום לב,
        לא נראה לי שמהו יכול לעשות אותה טעות מאה פעמים,
        האם לא בפעם השלישית או הרביעית התעניין אותו "תם לב" בממצאי המשטרה.
        לדידי אני חושבת שבזה שהוא מתלונן ולא מעניין אותו התגובה או שהוא לפחות ניגש למשטרה להראות להם את אותו "שכן מרעיש" או מתלווה אליהם - בפרט שזו הפעם המאה זה כבר אומר בברור שהוא לא תם לב
        לא כך?
        אשמח לקבל תשובה.