תביעת לשון הרע בין שכנים

  • סכסוך שכנים - לשון הרע
    עינת | 05/08/2014 13:22

    שלום לעו"ד,
    מעשה שהיה כך היה: אני גרה בבית משותף ובחודשים האחרונים יש עומס של אופניים אותם הדיירים משאירים בחדר המדרגות, לעיתים באופן שחוסם את המעבר. באחת הפעמים השארתי פתק שמבקש להזיז את האופניים (לא עזר), אך בפעם אחרת בעודי מורידה עגלה, הזזתי מספר זוגות אופניים (אני מודה שהשתמשתי בכוח) בכדי לפנות את המעבר. אחד השכנים יצר עימי קשר ושאל אם אני יודעת מה קרה לאופניים שלו. מיד הודיתי שאני הזזתי אותם, הוא דרש שאשלם על נזק שנגרם להם, ואכן עשיתי זאת מיידית (50 ש"ח). יותא מאוחר התברר לי שהוא פנה לשאר הדיירים ושהוא מאשים אותי בנזק מתמשך לאופניים שונים בבניין (נזק שלטענתו נמשך זמן רב). אני התנצלתי במכתב בפני הדיירים על המקרה שבו נגעתי להם באופניים, אולם השכן דרש שאגיע לישיבה עם כל בעלי האופניים בבניין בכדי להסביר את עצמי- מה שלא מצאתי לנכון לעשות. אח"כ השכן איים שיפנה למשטרה בעודו טוען שהוא חש מאויים ממני- אני מקווה שהוא אכן פנה למשטרה מכיוון שאינני מרגישה שפשעתי. עם זאת, אני פגועה מהכפשת שמי הטוב, האם יש לי עילה לאיים על השכן בתביעת לשון הרע ולדרוש ממנו שיתנצל בפני על כך?
    תודה וסליחה על ההודעה הארוכה.

    • תביעת לשון הרע בין שכנים
      עו"ד גיל קראוס | 05/08/2014 15:07

      צהריים טובים,

      על מנת לתבוע אותו בלשון הרע תצטרכי להוכיח קודם כל שהדברים אכן נאמרו על ידו לפחות לאדם אחד חוץ ממך וכן שהדברים אינם נכונים כמובן.
      עצם העובדה שבפעם אחת כן גרמת נזק לאופניים, עשויה להיות משמעותית לתביעת לשון הרע ולהערכתי מדובר בתביעה שלא יהיה פשוט לנהל אותה.

      בכבוד רב,
      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      • תודה רבה על תשובתך
        עינת | 05/08/2014 15:13

        אני סבורה שאוכל להוכיח שהדברים נאמרו על ידו. להוכיח שאינם נכונים אני לא יכולה כנראה (למרות שבגלל שהותי בחו"ל למשך אני יכולה להוכיח שאני לא ביצעתי את המעשים לאורך זמן כמו שהוא טוען).
        אני לא מעוניינת בפיצוי, אלא בהתנצלות על כך שפגע בשמי הטוב ולכן ברצוני לאיים עלוי בתביעה.
        תודה ויום טוב

        • איום בתביעה
          עו"ד גיל קראוס | 06/08/2014 14:19

          תוכלי לאיים עליו בתביעה לצורך קבלת התנצלות, אבל במסגרת תכתובת לא ניתן לחייב אותו לעשות דבר אלא רק לדרוש ממנו את מה שאת מבקשת.

          בכבוד רב,
          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע

          • תודה על העזרה  לת
            אני | 06/08/2014 14:44

        • הם חסמו לך את העגלה
          תמימה | 07/08/2014 15:45

          נראה לי שאסור היה להם לחסום לך את המעבר בחדר המדרגות ואם האופניים לא מאפשרים לך לנוע עם עגלת תינוק אז הם חייביים לך. אולי בתחום משפטי אחר יכולים לעזור לך?