תקלה ברכב

  • מה ניתן לעשות עם דו"ח חניה
    שרה | 23/07/2014 11:59

    היי,נתקעתי עם הרכב בלי דלק וחניתי בשולי המדרכה באזור התעשיה בעירי.המשכתי רגלית מרחק של מספר מטרים והבאתי דלק לרכב, וכשחזרתי מצאתי דו"ח.הגשתי לעיריה בקשת ביטול עם קבלה של תחנת הדלק, בה ניתן לראות הנרכש דלק בסמוך למועד נתינת הדו"ח.העיריה דחתה את בקשתי בנימוק עלום שהיא אינה יכולה לפעול בניגוד להוראות הממשלה.האם מצב שכזה לא נחשב כמצב שבו הרכב התקלקל ומותר לי להעמידו באין הפרעה לאנשים, למספר דקות כדי לתקן את התקלה?מה אני יכול לעשות?

    • תקלה ברכב
      יעקבי | 23/07/2014 22:35

      שלום שרה,
      האם נקטת באמצעים כל שהם ע"מ להורות שהרכב תקוע?
      למשל: האם הפעלת 4 אורות מהבהבים?
      האם הנחת משולש אזהרה מאחורי הרכב?
      האם השארת פתק על שמשת הרכב להתריע שהרכב תקוע?
      האם יש לך עד/ים שיכולים להעיד כי הרכב אמנם נתקע בלא דלק?
      האם בקבלה על התדלוק מצויין מספר רכבך?

      אגב, מה סעיף האישום?

      • תקלה ברכב
        שרה | 24/07/2014 16:52

        סעיף האישום הוא חניה עם 2 גלגלים על המדרכה- דוח של 250 ש"ח (בפועל גלגלי הרכב נגעו קצת במדרכה, לא הייתה הפרעה להולכי רגל).

        לא הנחתי משולש אזהרה או אורות מהבהבים שכן הרכב נגרר והונח בצורה שאינה מפריעה לעוברים ושבים או לתנועה, כך שלא חשבתי להזהיר אותם...
        משך הזמן שהרכב היה מונח לא עלה על חצי שעה.
        מספר הרכב אכן מעודכן בקבלה על התדלוק.
         האם זה לא מספיק בעיניי המחוקק?

        • חניה על המדרכה,
          יעקבי | 24/07/2014 20:42

          שוב שלום שרה,
          לו הפרעת להולכי רגל בעצם החניית רכבך על המדרכה - הקנס היה 500 ש"ח.
          נקיטת האמצעים שמניתי לעיל מיועדים בין היתר להביא לידיעת הפקח/שוטר כי מדובר בתקלה ברכב.
          עם כל האמפטיה, משלא פעלת כך אין לך אלא להלין על עצמך. חבל!