לשון הרע במסגרת יחסי עבודה

  • לשון הרע
    ליה | 20/07/2014 10:59

    שלום,
    הנני עובדת במקום עבודתי כשנה. לאחרונה (שלושה חודשים) המעביד שלי ניהל איתי שיחות בפן המקצועי שהסתיימו בקולניות עקב לשון הרע מצידו, במהלך השיחה היא אמרה שאני חצופה חוצפנית מפונקת ומוגבלת. המקרים האלו חזרו על עצמם מספר פעמים. אני מעריכה שבעוד כחודש אני כבר לא אעבוד שם בגלל כל העלבונות מצידה. בנוסף, אני חוששת כי היא מדברת עלי מאחורי הגב עם עובדים בכירים יותר ממני ומבהירה בפניהם שאני חוצפנית ומוגבלת. כל זה פגע לאחרונה בכושר העבודה שלי, בביצוע משימות ובהתנהלות שלי מול עובדים אחרים.האם אני יכולה להגיש נגדה כתב תביעה על הוצאת דיבה ולשון הרע?

    • לשון הרע במסגרת יחסי עבודה
      עו"ד בן קרפל | 20/07/2014 11:26

      ליה שלום,

      יש להבין מהם הדברים המדויקים שמספר עליך המעביד, ולמי , והיכן קיים לכך תיעוד?

      חשוב להדגיש כי, מה שאומר לך מעבידך בארבע עיניים
      לא יכול להוות לשון הרע, משכך רק דברים שנאמרים לאדם אחד מלבדך, יכולים לגבש את מרכיב הפרסום שדורש החוק.

      בנוסף חשוב לראות גם מה הדברים שנאמרו לאנשים נוספים עליך, האם הדברים נאמרו בעל פה ו/או בכתב
       וכו'

      במידה והדברים הללו יובהרו ניתן יהיה להתקדם לעבר גיבוש החלטה האם ניתן להגיש במקרה דנן תביעה בגין לשון הרע או לא .

      במידה ויש לך שאלות נוספות נשמח לעמוד לרשותך,
      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      • לשון הרע
        ליה | 20/07/2014 11:50

        אני יודעת בוודאות שהמעביד שלי אמר את הדברים הללו לעובדת שעובדת ביחד איתי ולעובדת בכירה יותר. גיליתי על זה בטעות בשיחה רגילה עם כל אחת מהן. אני לא יודעת אם ישנם עוד עובדים ששמעו ממנה את הדברים האלו.