הוכחת זהות מפרסם לשון הרע

  • הוכחת זהות אדם שכתב עלי חוות דעת ארסית
    איציק | 07/07/2014 15:03

    שלום,
    אני בעל עסק קטן.
    באתר חוות דעת מסויים פורסמה עלי ועל עסקי חוות דעת ארסית ומלאת שקרים.
    הבעיה: חוות הדעת פורסמה על ידי שם משתמש אנונימי (עם זאת, משתמש זה רשום באתר, כך שבעלי האתר אמורים לדעת את פרטיו האישיים).
    בכל אופן, באותה חוות דעת, המפרסם כשל בלשונו ורשם פרט מסויים המצביע בוודאות של 100% על זהות המפרסם. אבל כמובן שאותו מפרסם יוכל להתכחש לפרסום ולטעון שאדם ג' שרצה גם הוא לפגוע  בי, ויודע את הפרט הזה (ויש עוד אנשים שמודעים לפרט זה), השתמש בפרט הזה ובעצם אדם ג' הוא כותב חוות הדעת.

    השאלה היא אם אני יכול להשתמש בעובדה שפרטי המפרסם האנונימי ידועיים לבעל אתר חוות הדעת, ושהפרט שפורסם בחוות הדעת מסגיר את זהות המפרסם, על מנת לתבוע אותו תביעת לשון הרע? או שתהיה בעיה גדולה להוכיח כי אותו אדם הוא אכן המפרסם במידה שהוא יתכחש לזה?

    תודה

    • הוכחת זהות מפרסם לשון הרע
      עו"ד גיל קראוס | 08/07/2014 18:08

      ערב טוב,

      להערכתי כדאי להגיש יחד עם כתב התביעה גם בקשה לחשיפת פרטי המשתמש למען הסדר הטוב.

      בכבוד רב,
      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      • תודה. בית המשפט נעתר לבקשות כאלו?
        איציק | 09/07/2014 02:12

        תודה על התשובה.
        האם בית המשפט נעתר לרוב לבקשות כאלו של חשיפת פרטי המשתמש? או שזה צפוי להיות מאבק קשה?
        תודה

        • בקשה לחשיפת פרטים
          עו"ד גיל קראוס | 09/07/2014 15:33

          בעיקרון בית המשפט נעתר לבקשות במידה ואכן מוכח כי מדובר בלשון הרע משמעותית. בכל תיק ותיק נבחנים שיקולים שונים, אבל ברמת העיקרון כבר היו מקרים שבית המשפט קיבל בקשה כזו.

          בכבוד רב,
          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע