שאלה נוספת

  • קניית זיכיון או הכנסת מותג חדש לארץ
    יזם | 07/06/2014 18:33

    שלום ויש לי כמה שאלות בשני נושאים .

    ואשמח לקצת אינפורמציה ככל האפשר וכמובן הגורמים המקצועים שיכולים ללות הליך מסוג זה .

    אנימעונין להכנס לתחום העסקי ולצורך העינין עברה לי מחשבה בראש לקנות זיכון של רשת מסוימת בתחום הקפה . השאלה שלי היא כזו  האם אותו בעל זיכיון יכול פשוט לא לרצות למכור לי זיכיון מכל מיני סיבות ? ואם כן אשמח לדעת מה יכולות להיות הסיבות ?

    דבר נוסף ישנו מותג שנמצא בחול עיקר פעילותו נמצאת במרח ובארהב והכל שם בזכינות. מול מי אמורים להתנהל במקרה שרוצים לדעת איך להכניס אותם לארץ  וכל מה שכרוך בזה ?

    האם לשני הנושאים ששאלתי צריך שני אנשי מקצוע(עוד רואה חשבון ) כי אחד מתנהל בארץ והשני אמור להכנס לארץ או שאנשים המקצוע אמורים לדעת זאת ?

    תודה רבה

    • שאלה נוספת
      יזם | 07/06/2014 18:44

      אם אני רוצה לרכוש זיכון של אחת מרשתות הקפה ולפתוח בחול בארופה מה אני נדרש לעשות מי מלווה בכל התלהיך .

      האם בעל הזיכון מלווה לאורך כל הדרך גם בחול ?

      איך מתנהלים מבחינת השפה ?

      • תגובה
        ניר שושני, עו"ד | 09/06/2014 15:25

        אתה נדרש לפנות לאותה רשת ולנסות לעניין אותה בפתיחת הזיכיון בחו"ל. אם יש עניין, יוסבר לך מה התנאים הבסיסיים מבחינתה להענקת זיכיון כזה.
        היקף הליווי שמוענק על ידי הרשת משתנה מאוד בין סוג זיכיון אחד למשנהו.
        ושוב - כל מקום והרגולציה המקומית שחלה בו על פתיחה של עסקים מסוגים שונים. מטבע הדברים, אני מניח שתידרש להתקשר כמובן גם עם גורמים מקומיים, כדי לצלוח את המסוכה הזאת.

        בכבוד רב,

        ניר שושני, עו"ד

    • ההמלצה היא לחפש מישהו בעל נסיון בתחום ולנסות לשכנע
      ofer309 | 07/06/2014 19:05

      אותו ללוות אותך בתהליך

    • תגובה
      ניר שושני, עו"ד | 09/06/2014 15:18

      אנסה לענות בקצרה:

      בעל זיכיון לא חייב למכור לך זיכיון, והוא אינו חייב לנמק את סיבותיו. שיקולים אפשריים לסירובו להעניק לאדם מסויים זיכיון יכולים להיות למשל: החוסן הפיננסי של אותו אדם; היכולות הניהוליות וכו'. בסופו של יום, במקרים רבים כאשר זכיין נכשל בהפעלת הזיכיון, נגרם גם נזק לרשת, וזה מצב שכל רשת תשמח להימנע ממנו.

      ביחס למותגים בחו"ל - צריך לפנות לרשת ולבדוק איתה מה התנאים שלה להענקת הזיכיון. כמובן שלמוצרים מסויימים עשויה להיות רגולציה רלוונטית כאן בישראל, אותה תצטרך לבדוק.

      כמובן שבכל אחד מהמקרים הנ"ל, צריך לבצע בדיקת היתכנות ראשונית, ולהכין תוכנית עסקית מסודרת.

      בכבוד רב,

      ניר שושני, עו"ד

    • קניית זכיון או הכנסת מותג חדש לארץ
      עו"ד טלי קסלר | 16/06/2014 19:35

      בנוסף לתשובות שקיבלת פה, חשוב לציין שבשום מקרה אסור לך לעשות שימוש בשם של מותג אחר (רשת קפה ישראלית או זרה) מבלי לקבל ממנו הסכמה לכך.
      היות שהנושא מורכב מאוד, בין אם מדובר בפעילות בישראל, ובין אם מדובר בפעילות בחו"ל, מומלץ שברגע שאתה מתמקד ומקבל החלטה לאיזה כיוון אתה רוצה ללכת - תפנה לעורך דין שבקיא בתחום המסחרי שילווה אותך בתהליך.

      בברכה,
      עו"ד טלי קסלר
      מנהלת פורום יזמות עסקית