העברה ללא תמורה - מתנה לאחר 1.1.14

  • חישוב לינארי בדירה שהתקבלה במתנה
    שאדי | 19/04/2014 13:09

    שלום רב,
    ישנה דירה שקיבלתי במתנה מאבא שלי, לפני שנתיים ואני מעוניין למכור אותה כיום. (יצוין כי יש בבעלותי דירה נוספת)
    השאלה הנשאלת לעניין שומת מס שבח עצמית, האם אני זכאי לחישוב לינארי או חישוב רגיל ?
    כי מה שהבנתי אני אמור לעבור תקופת צינון 3-4 שנים כדי שאהיה זכאי לחישוב הלינארי לגבי דירה שנתקבלה במתנה...

    תודה מראש.

    • העברה ללא תמורה - מתנה לאחר 1.1.14
      עו"ד תומר שזר | 20/04/2014 09:42

      בהתאם לסעיף 49ו בנוסחו החדש, השתנו תקופות הצינון, ובהעברה ללא תמורה מיחיד לקרובו תחול תקופת צינון בת 4 שנים מיום קבלת המתנה, ובמידה שמקבל המתנה התגורר בדירה דרך קבע, עד שיחלפו 3 שנים מיום שהחל להתגורר בה דרך קבע. אין משמעות יותר לסוג הקרבה בין מעביר המתנה למקבל.
      דגשים נוספים –
      מוכר שקיבל את הדירה לפני שמלאו לו 18 שנים, יתחיל לגביו מנין השנים האמורות מיום שמלאו לו 18 שנים.
      אם הבעלות בדירה הנמכרת משותפת לבני זוג, ייקחו בחשבון את התקופות האמורות לעיל את גילו של המבוגר שבהם.
      לענין זה – יראו קבלת 50% לפחות ממחיר הדירה במתנה, בתוך שלוש שנים שקדמו לרכישתה, כקבלתה במתנה.
      כלומר, אין משמעות אם הדירה עצמה הועברה ללא תמורה או ש-50% לפחות מכספי רכישתה הועברו במתנה – כך או כך תיחשב הדירה כדירת מתנה.

      תומר שזר, עו"ד ומגשר
      שזר משרד עורכי וגישור
      מנהל הפורום.

      • לעו"ד תומר שזר
        שאדי | 20/04/2014 09:58

        בוקר טוב וחג שמח,

        השאלה שלי כשעושים חישוב מס שבח שומה עצמית, יש רובריקה שם חישוב לינארי , לסמן כן או לא ?