הגשת תביעה להכרה בנכות

  • ירידה בשמיעה עקב חישפה לרעש בצבא
    אבי | 11/02/2014 22:33

    אני בן 36 ומזה כשנתיים מרגיש שיש לי ירידה בשמיעה כאשר מדברים אלי ממרחק או כאשר הילדים שלי מדברים אלי.

    בגיל 20 בעת שירותי הצבאי נפלו לידי פצצות מרגמה בפעילות מבצעית בלבנון. פוניתי להית החולים בנהריה בשל חדש לקרע בעור התוף. קרע בעור התוף נשלל אבל לאחר בדיקת שמיעה נקבע שיש לי ירידה קלה בשמיעה בשתי האוזניים.

    יש לציין שמאז הצבא לא עבדתי או ביליתי או נחשפתי למקומות שבהם הרעש היינו גבוהה.

    כאמר בשנתיים האחרונים אני מרגי שהחמרה ואכן בבדיקת שמיעה שעשיתי לאחרונה בבית החולים נקבע שיש לי ירידה קלה עד בינונית קשה בעיקר בטונים גבוהיים. הדבר בא לידי ביטוי בעיקר בהבנה של משפטים,כלומר אני שומע את המילים אבל לא ברור בצורה שתאפשר לי להבין את המשפט.מיותר לציין שזה גורם לי לפגיעה באיכות החיים  והמליצו לי להתקין מכשירי שמיעה בשתי האוזניים.

    שאלתי היא האם יש לי עילה לתביעה של משרד הבטחון למרות שעברו הרבה שנים מאז החשיפה הקיצונית לרעש? האם אוכל לדרוש מימון של מכשירי שמיעה.

    תודה על ההתיחסות

    • הגשת תביעה להכרה בנכות
      עו"ד איציק שטרית | 13/02/2014 14:33

      אבי שלום,
      ניתן להגיש תביעה לנכות עד ל - 3 שנים מיום סיום השירות הצבאי.
      במקרים מיוחדים ניתן להגיש בקשה לקצין תגמולים במשרד הביטחון באמצעות טופס בקשה להכרה.
      לבקשה יש לצרף מסמכים  וחו"ד רפואית.
      מומלץ לקבל יעוץ משפטי טרם הגשת הבקשה
      בברכת רפואה שלמה