הרחבת דירות גג והיטלים / מיסוי ברעננה

  • הרחבת דירות גג והיטלים/מיסוי ברעננה
    יעקב | 17/01/2014 09:48

    בבנין שלנו ברעננה קיים 2 דירות גג כאשר הגג מוצמד להם וקיים חדר יציאה לגג בגודל של 25 מטר.
    אנחנו בודקים אופציות למימוש תמ"א של חיזוק והוספת דירות - תמ"א (3).

    אחד מההצעות שקבלנו הינה שייהרס החדר הקיים בגג ויבנה מחדש בתוספת הרחבה של 35 מטר (סה"כ של 60 מטר)שדירות הגג יקבלו ,וכל זאת בנוסף לממ"ד/מרפסת. אם זאת, לפי טענת היזם תחול מיסוי גבוה במיוחד, קרי היטל השבחה ומס שבח. היזם מבקש שדירות הגג ישתתפו בעלויות הבניה בגובה של כמה מאות אלפי שקלים כנגד אירוע המס הגבוה.

    אני מכיר שקיים הרבה הקלות במיסוי במסגרת תמ"א ובמיוחד ברעננה שקיים הקלות נוספות מעל מה שמוגדר בחוק אשר מתייחסים לנשוא של היטל השבחה וחדרי יציאה לגג.

    השאלה שלי הינה, במקרה הנ"ל איך מחשבים את היטל השבחה ומס שבח על תמורה מעל 25 מטר שפטור ממס? והאם יש תקנות ברעננה אשר משפיעות על אופן החישוב?
    ז"א האם עמדת היזם אכן היגיונית שאירוע המס כל כך גבוה שאין מנוס אלא לדרוש את השתתפות בעלויות מדירות הגג..?!

    שאלת נוספת כללי: האם יש השלכות מהשינויים במס שבח שנכנסו לתוקף ב-1.1.14 על בעלי דירות שמבצעות תמ"א?

    בתודה מראש,
    יעקב

    • הרחבת דירות גג והיטלים / מיסוי ברעננה
      עו"ד גילי לוי | 19/01/2014 12:00

      אוריאל שלום רב,

      במגרת התיקון האחרון לחוק מיסוי מקרקעין, קומות התמ"א (2.5 קומות) וכן תוספת בנייה והרחבה ליחידות הקיימות עד 25 מ"ר פטורות מתשלום מס שבח והיטל השבחה. מעבר לכך, תשלום מס השבח הינו בחישוב פרטני לגבי כל דירה ולגבי היטל ההשבחה גם הוא בהתאם לחישוב של הרשות המקומית.

      בברכה,

      גילי לוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38
      יפת, לוי ושות', משרד עורכי דין ונוטריון