תמ"א 38 - משרד

  • תמורה הולמת - תמא 38/2
    ענבל מר | 30/11/2013 21:44

    בבעלותי נכס המוגדר כמשרד, בבניין מגורים שבקומה הראשונה שלו יש חנויות. המשרד נמצא  בצד הבניין, בקומת הקרקע, ויש לו כניסה ישירה מהרחוב, נפרדת לחלוטין מכניסת הבניין.

    הבניין מיועד לפינוי בינוי, ומציעים לי בתמורה משרד דומה בקומת הכניסה שבה נמצאים מחסני הדיירים, משרד בודד ללא כניסה נפרדת. האם זו תמורה הולמת?

    • תמ"א 38 - משרד
      עו"ד אילן הלוי | 01/12/2013 15:01

      ענבל שלום!

      יכול להיות שהעיריה לא מאשרת כניסה נפרדת למשרד ולכן זה כך. בכל אופן יש עוד פרמטרם כמו שטח משרד חדש ופרטי גמר. את מקבלת משרד חדש במקום הקיים. צריך לבדוק את כל אלו כדי לדעת אם זה הצעה הוגנת או לא.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      • קבלת דירה במקום משרד
        ענבל מר | 02/12/2013 16:07

        תודה על תשובתך.
        לפני הכניסה לתמא 38 רציתי להפוך את המשרד לדירה, והפסקתי את התהליך בגלל התמא.
        האם ניתן בתמא 38 לקבל דירה במקום המשרד? מהם המיסים על שינוי זה?
        בתודה
        ענבל

        • תמ"א 38 - דירה במקום משרד
          עו"ד אילן הלוי | 04/12/2013 09:40

          צריך לבדוק מה התוכניות החלות על הבנין. יכול להיות שמה שאת קוראת משרד בכלל נבנה במקור כדירה. צעד ראשון זה לבדוק את היתר הבניה המקורי ולראות מה נבנה שם. בנוסף לבדוק במחלקת הנדסה בעיריה האם ניתן להסב לדירה.

          בהנחה שהמשרד אינו מלאי עיסקי אצלך (וזה בדרך כלל המצב אלא אם את סוחרת במשרדים) אז התשלום היחידי שיחול עליך הוא היטל השבחה המחושב כמחצית הפרש ההשבחה.

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38