תמ"א 38 - עו"ד

  • סמכות עו"ד
    שמעון | 05/11/2013 00:30

    לקחתי עו"ד במהלך התנגדותי לתמ"א 38 מכיוון שהיו לי סיבות מוצדקות להתנגד והסכימה גם המפקחת איתי על רוב הדברים.
    העו"ד שלקחתי עבר צד, אז לקחתי עו"ד נוסף אך לא פיטרתי את הראשון מכיון שהוא חלק מהסכם שהתגבש.
    העו"ד הנוסף לקחתי כדי שיעזור לי במידה והיזם יפר את ההסכמים.
    עידכנתי את העו"ד הראשון שכעת אני מעוניין שהעו"ד השני יטפל בתיק אך הוא לא מקבל זאת וממשיך להתקשר אלי כל הזמן, אז החלטתי לסנן אותו. כעת  בגלל הסינון הוא מאיים עלי שיפגעו זכויותי.
     השאלה שלי:
    האם אני חייב להשתמש בעו"ד הראשון כל הזמן?, האם אין לי זכות להחליט מתי ארצה בכלל להשתמש בשירותי עו"ד .ואם  כן ארצה להשתמש-, לבחור בעו"ד שארצה להשתמש    מבין השניים . האם רק בגלל שהתחלתי עם אותו עו"ד ובחרתי שלא לפטר אותו אני מחויב להיות איתו בקשר תמידי?

    • תמ"א 38 - עו"ד
      עו"ד אילן הלוי | 06/11/2013 10:35

      שלום שמעון!

      השאלה שלך אינה נוגעת לתמא 38 אלא ליחסי עו"ד לקוח.
      בעיקרון אתה יכול להחליף עו"ד. אבל יתכן ועדין יהיו לך חוב של תשלום שכר טרחה כלפיו. צריך לבדוק מה סיכמתם. לגבי זכויותיך שיפגעו - איני יודע למה כוונתו אבל ככלל לא צריכה להיות פגיעה בזכויותיך בגלל החלטתך להחליף עו"ד

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38