תמ"א 38- קומה וחצי

  • בדירה שמותר להוסיף רק קומה וחצי.
    שיראל | 29/10/2013 00:49

    מה לגבי החצי קומה שנשארה.איזה אחוז צריך כדי לאשר הצמדה של החצי קומה שזה כבר לא במסגרת התמא.
    איזה אחוז צריך להצמדה של גינות.
    גם זה כבר לא שייך לתמא ולא שייך לדרישות (מעלית,חניות וכו'.
    לי נראה שבגג צריך מאה אחוזי הסכמה

    • תמ"א 38- קומה וחצי
      עו"ד אילן הלוי | 29/10/2013 15:17

      שיראל שלום !

      שאלה לא ברורה. אם זה לא פרויקט תמ"א 38 אז חוק המקרקעין קובע כי ניתן בהחלטה של 3/4 מבעלי הדירות המחזיקים ב 2/3 מהרכוש המשותף להוציא חלקים מהרכוש המשותף לשם הרחבת דירה. אם הפרויקט הוא במסגרת תמא 38 אז הרוב הנדרש הוא 66/80 אחוזים לפי סוג הפרויקט.

      אם הגג הוא רכוש משותף אז הולכים לפי מה שכתבי קודם. אם הוא רכוש פרטי אז צריך הסכמת הבעלים של הגג.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      • בדקתי בחוק והבנתי
        שיראל | 29/10/2013 15:42

        בדקתי בחוק והבנתי שכל מה שכתבת נכון מחוץ לחלקים מסויימים בבנין ששם נדרשת הסכמה של מאה אחוזים והגג הוא אחד מהם האם אני טועה?

      • כנראה לא הייתי מובנת
        שיראל | 29/10/2013 17:52

        מדובר בפרוייקט תמא 38..
        .
        האם במסגרת פרוייקט זה ניתן להצמיד לדירות החדשות כל שטח משותף ברוב של 66 אחוזים..
        אפילו זה שטח של גג שכרגיל דורש רוב של מאה אחוזים כדי להצמידו.
        במצב כזה תנתן בעתיד אפשרות לא רק לבניה של עוד חצי קומה אלא גם על הגג של אותה חצי קומה וכו' והגג של אותה חצי קומה ישאר לנצח בידי אותם בעלי דירות. גם אם תהנינה עליו עוד ועוד חצאי קומות

        • חידדתי לעצמי הנושא
          שיראל | 30/10/2013 15:31

          אני מבינה שעל פי החוק יכולים שני שלישים של הדיירים להסכים לגבי בנייה של שתיים וחצי קומות (בדרך כלל).
          אבל כיום הסברה היא ששני השלישים יכולים להסכים גם לגבי כל הרכוש המשותף- הצמדת גינות ,גגות וכו'.לדירות החדשות
          ההגיון אומר שכל מה שאינו כלול בשטח של אותם הקומות  שבנייתן הותרה על פי התמ"א.דורש הסכמה באחוזים אחרים ולפי חוק הבתים המשותפים הסכמה של כל הדיירים.
          אודה להתייחסותך

          • תמ"א 38 - חידודים
            עו"ד אילן הלוי | 30/10/2013 16:51

            שיראל שלום!

            על פי חוק המקרקעין חיזוק די ברוב של 2/3 כדי לאשר פרויקט תמ"א 38 של תוספת יחידות בבנין קיים. את הדירות החדשות בונים בדרך כלל על גג הבנין הקיים המהווה רכוש משותף של כלל הדיירים (ניתן גם ליצור יחידות חדשות על ידי סגירת קומת עמודים). פרויקט התמ"א חולש על כל ההצמדות של הרכוש המשותף הכלולות במסגרת ההסכם.
            הגג החדש שנוצר מעל דירת הגג רשום על פי רוב כרכוש משותף ולא כרכושו הבלעדי של בעל דירת הגג. אם בעיתיד יהיו עוד זכויות לבנית תוספת קומות ו/או יחידות על גג הבנין אז זכויות אלו, אלא אם נקבע אחרת בהסכם, הן רכוש משותף.

            אילן הלוי, עו"ד
            מנהל פורום תמ"א 38