תמ"א 38 - פיצוי כספי

  • זכויות הבנייה בתמ"א 38
    דורון | 23/10/2013 15:00

    שלום רב

    יזם שפנה אלינו מציע את התוספת האפשרית על פי התמ"א (עד 25 מ"ר, ולפי איך שהבניין בנוי זה כנראה יהיה הרבה פחות). בתמורה הוא טוען שהוא זה שיקבל את הזכות הנוספת לבנייה על גג המבנה.
    היזם טוען כי אסור לו לשלם לדיירים תמורה כספית או שלא יכול לתת יותר ממה שישיג.
    הערך של התוספת הבנייה האפשרית על הגג גבוהה בהרבה מהערך של חיזוק הבניין והתוספת לדיירים, כך שהיזם מרוויח הרבה בעוד הדיירים כמעט ולא מרוויחים ואולי אף ערך הדירות נפגע בשל צורת הבנייה והתוספות.

    האם זה נכון שהיזם לא יכול לתת פיצוי נוסף לדיירים (בין עם כספי או בין עם זה זכויות בדירות החדשות הנוספות?

    בברכה,

    דורון

    • תמ"א 38 - פיצוי כספי
      עו"ד אילן הלוי | 24/10/2013 10:26

      דורון שלום!

      מותר לו לשלם פיצוי כספי אבל תשלום כזה כפוף לתשלום מס שבח על ידיכם ואין עליו פטור כמו שיש על מכירת הזכויות.

      לדעתי אתם טועחים בהערכת הרווחיות של היזם. אתם מקבלים תוספת בניה ושיפוץ מנה שאחרת לעולם לא הייתם מקבלים.

      במקרה כזה אני מציע שתנסו לקבל עוד הצעות מיזמים אחרים. אם יש כזה הבדל בין הצדדים אז יהיה יזם רציני שיתן הצעה משופרת יותר.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38